Asenteella flunssaa vastaan!

Käytössäsi on ilmainen lääke, joka ehkäisee flunssaa! Käytä sitä!

keskiviikko 10. marraskuuta 2010 teksti KUNTOPLUS

Jos haluaa suojautua mahdollisimman hyvin flunssilta, kannattaa hymyillä, pysyä iloisella mielellä ja rentoutua perusteellisesti. Huono tuuli, kiukku ja stressi puolestaan antavat etulyöntiaseman flunssaviruksille.

Näin todettiin tutkimuksessa, jossa 334 koehenkilöä vastasi ensin kysymyksiin omista mielialoistaan ja tunteistaan, minkä jälkeen heille suihkutettiin flunssaviruksia nenään. Myönteisimmät koehenkilöt sairastuivat lievimmin tai eivät lainkaan. Kun kohtaat maailman hymyillen, flunssa voi pysyä loitolla.

Tukkoinen nenä ja kipu poskipäiden alueella voivat johtua poskiontelontulehduksesta. Katso, millä muilla tavoin poskiontelontulehdus voi oireilla sekä miten sitä voi hoitaa.

Talvi altistaa flunssalle

Vaikka flunssa voi iskeä mihin vuodenaikaan tahansa, erityisen flunssaista aikaa on pakkaskelien alku. Selitys ei piile niinkään itse kylmyydessä, vaan siinä, että kylmään vuodenaikaan vietetään paljon aikaa sisätiloissa muiden kanssa, jolloin tartunta leviää helposti ihmisestä toiseen.

Toinen hyvä syy panostaa immuunipuolustukseen pakkaskeleillä on se, ettei flunssa ole niin harmiton vaiva kuin luullaan. Flunssan seurauksena sydänveritulpan riski kohoaa kymmenen päivän ajaksi ja palaa normaalitasolle vasta kaksi viikkoa sairastamisen jälkeen.

Vilustuessaan elimistö siirtyy tulehduksen kaltaiseen tilaan, jolloin veren paakkuuntumisriski kasvaa. Myös astmaatikot ovat vilustuessaan tavallista alttiimpia sairastumaan keuhkoputkentulehdukseen tai keuhkokuumeeseen.

LUE MYÖS: Näin vältät influenssan


Lähteekö yskä aina oikeasti vain yskimällä?


Uusi virus on jo valmiina

Vilustumisoireet ovat immuunipuolustuksen reaktioita flunssaviruksen hyökkäykseen. Elimistö muodostaa vasta- aineita jarruttamaan virusta ja tuottaa T-soluja, jotka tuhoavat viruksen tartuttamia soluja. Stressi haittaa tätä mekanismia.

Flunssan aiheuttaja on virus, tarkemmin sanottuna joku yli sadasta mahdollisesta virustyypistä. Sairastamisen myötä kehittyy vastustuskyky yhtä virusta vastaan, mutta ei muita. Aina on uusia viruksia valmiina rajuun hyökkäykseen heti, kun elimistön suoja hetkeksikin herpaantuu. Koska erilaisia flunssaviruksia on niin paljon, on lähes mahdotonta kehittää rokote, jonka avulla pääsisi kerralla eroon flunssaista.

Flunssaviruksia on aina ja kaikkialla. Virusten leviämistä ei voi välttää. Hyökkäys pitää vain osata torjua. Oma vastustuskyky on paras puolustuskeino.

Onko tauti kaatanut vuoteeseen ja epäilet keuhkokuumetta? Kokosimme kysymyksiä ja vastauksia viheliäisestä taudista.

Joka kolmas kosketus on riski

Flunssa tarttuu ensisijaisesti niin, että viruksen saa käsiinsä ja käsistä nenään tai silmiin. Flunssaa levittäviä pieneliöitä voi muhia esimerkiksi puhelimen kuulokkeessa. Jos kotona tai työpaikalla on flunssapotilas, hän levittää flunssavirusta kolmasosaan koskemistaan esineistä.

Haluatko vahvistaa vastustuskykyä ja pitää lentsut loitolla? Kokeile näitä kahdeksaa ruoka-ainetta.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee