Nainen makaa sängyssä sairaana ja niistää nenää.
© Colourbox

4 asiaa, joista uskot sairastuvasi

Teetkö kaikkesi välttääksesi ikävän flunssan? Se ei ehkä ole tarpeen. Katso, pitävätkö nämä 4 sairastumismyyttiä paikkansa.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016 teksti A. Bruneskjold

On olemassa suuri määrä asioita, joita ei yleisen uskomuksen mukaan pidä tehdä, jos haluaa välttää sairastumisen. Seuraavassa esitellään neljä tavallisinta uskomusta, joiden moni meistä kuvittelee pitävän paikkansa ja vaikuttavan sairastumiseen.

Märät hiukset

Ulos meneminen hiukset märkänä voi lisätä kylmyyden tunnetta, mutta hiuksilla ei ole mitään tekemistä sairastumisen kanssa. Virustauti voi siis iskeä, olivatpa hiukset kuivat tai märät!

Liian kevyet vaatteet

Ulkoilu liian vähäisissä vaatteissa ei lisää sairastumisen riskiä. Kylmää säätä ei siis voi syyttää, jos flunssa iskee. Sairastuminen ei liity millään tavalla vaatteisiin tai niiden määrään.

Liian vähän C-vitamiinia

Monet uskovat, että C-vitamiini voi auttaa välttämään vilustumista. Todellisuudessa C-vitamiini auttaa vain lisäämään elimistön vastustuskykyä, ei muuta. Flunssa voi siis kaataa sinut sängyn pohjalle, vaikka söisit purkkikaupalla C-vitamiinia!

Tartunta flunssapotilailta

Et välttämättä sairastu, jos olet flunssapotilaiden lähellä, sillä potilas tartuttaa jo ennen oireiden alkamista. Siksi on vaikea tietää, koska kannattaa jäädä sairastamaan kotiin muiden tartuttamisen pelossa.

Onko tauti kaatanut vuoteeseen ja epäilet keuhkokuumetta? Kokosimme kysymyksiä ja vastauksia viheliäisestä taudista.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee