Nainen syö avokadoa, puolipaasto
Kaloreita karsimalla

voi vahvistaa immuunipuolustusta. Näin se käy!

© wichmann+bendtsen

3 päivän ohjelma: puolipaastolla puhtia immuunipuolustukselle

Kolmen päivän puolipaaston aikana syödään päivittäin kaksi ateriaa, jotka sisältävät energiaa noin 250 kilokaloria. Ohjelma tarjoaa monia paaston hyötyjä, ja se on myös tiukkaa nestepaastoa helpompi toteuttaa, kun pahimmalta nälältä voi taittaa terän päivittäisillä aterioilla.

perjantai 19. lokakuuta 2018 teksti Martin Kreutzer

Kolmen päivän puolipaasto

Mistä on kyse?

Kolmena päivänä nautitaan päivittäin 2 pientä 250 kcal:n ateriaa.

Hyödyt

 • Henkisesti nestepaastoa helpompi, kun ruuasta ei tarvitse täysin kieltäytyä.
 • Yhteisiä ruokailuhetkiä ei tarvitse jättää väliin.
 • Aterioista saa terveellisiä, elimistön tarvitsemia ravintoaineita.

Haasteet

 • Vaikutus ei ole aivan yhtä tehokas kuin varsinaisella nestepaastolla.
 • Aterioiden välit voivat tuntua hieman pitkiltä.

Kolmen päivän ateriasuunnitelmat

Päivä 1

Aamu 

Aloita päivä aamiaisella, joka sisältää energiaa 250 kilokalorin edestä, niukalti hiilihydraatteja ja mieluusti runsaasti proteiinia, esimerkiksi skyriä tai kananmunaa. Mainion aamiaisen saa esimerkiksi kahdesta munasta, 150 grammasta kasviksia ja puolikkkasta ruisleivästä. Valmista munista pieni munakas, viipaloi lisukkeeksi pari suurta tomaattia ja nauti paahdetun ruisleivän kera.

Lounasaika

Kävelylenkki lounaan sijaan auttaa saamaan ajatukset pois ruuasta. Samalla saat liikuntaa ja raitista ilmaa.

Iltapäivä 

Juo lasillinen vettä joka kolmas tunti. Yleensä nestettä tulee nautittua vain aterioiden yhteydessä, joten puolipaaston aikana säännöllisestä juomisesta kannattaa tehdä erikseen rutiini.

Alkuilta 

Päivällinen. Päivän toisen aterian voi toki syödä jo lounasaikaan tai jät­­tää aamiaisen väliin ja syödä lounaan ja päivällisen. 250 kilokalorin päivälliseksi sopii hyvin esi­merkiksi grillattu broilerinrinta ja salaatti, jossa on 150 grammaa punakaalia, puolikas appelsiini ja ­­­10 mantelia.

Ilta 

Kuppi kofeiinitonta teetä auttaa ­rauhoittumaan yöunille.  

Päivä 2

Aamu 

1,5 dl rahkaa (maustamatonta), 100 grammaa paloiteltuja hedelmiä ja 1 rkl mysliä. Rahkan proteiini täyttää vatsaa, ja hedelmien vitamiinit auttavat tukemaan vastustuskykyä.

Lounasaika 

Kupillinen teetä. Makean­nälkää tyydyttämään sopii lakritsitee tai vaniljalla maustettu rooibostee.

Iltapäivä

Jos virtaa riittää, lähde treenaamaan. Älä kuitenkaan kuormita kehoa liikaa, sillä aterioiden väliin jättäminen laskee veren­sokeria. Lihaskuntotreeni, reipas kävely tai kevyt hölkkä ovat hyviä liikuntamuotoja puolipaaston aikana, ja hyvässä lykyssä treeni vie myös terän näläntunteelta.

Alkuilta 

Treenin jälkeen ruoka varmasti maistuu. Proteiini ja hiilihydraatti tukevat palautumista, rasvasta voi sen sijaan nipistää. Herkullisen ja nopean aterian loihdit puolikkaasta avokadosta, 125 grammasta katkarapuja ja ruisleipäviipaleesta.

Ilta 

Käy nukkumaan tuntia aikaisemmin kuin tavallisesti. Elimistö kaipaa hieman lisä­lepoa parin puolipaastopäivän sekä liikunnan jälkeen.

Päivä 3

Aamu 

Viimeinen puolipaastopäivä! Aloita aamu herkullisella tehosmoothiella: sekoita puolikas banaani, 100 grammaa pakastemarjoja, 1 dl mehua ja 1 dl rahkaa.

Aamupäivä 

Jos mieli tekee kupillista kahvia, nauti se nyt. Kahvi voi laskea verensokeria, mutta aamiaissmoothien antaman energiapaukun jälkeen elimistö selviää kyllä­ yhdestä kupposesta.

Lounasaika 

Kävelylenkki virkistää mieltä ja saa ajatukset pois aterioimisesta.

Alkuilta 

Olisit jo ansainnut oikean juhla-aterian, mutta tässä vaiheessa ei kannata missään nimessä luovuttaa. Kolmannen puolipaastopäivän toiseksi ateriaksi suosittelemme laadukasta lohifilettä, 3–4 pientä perunaa sekä lisukkeeksi parsakaalia ­tai kukkakaalia.

Ilta

Lämmin kylpy rentouttaa kehoa ja rauhoittaa mieltä. Hyvät yöunet kruunaavat puolipaaston, joten kömmi kylvyn jälkeen petiin.

KUNTO PLUS suosittelee:

Edistä terveyttäsi aktiivisuusrannekkeen avulla

Haluaisitko olla terveempi ja vireämpi vuonna 2019? Aktiivisuusranneke voi auttaa pääsemään tavoitteeseen. Kerromme, miksi askel- ja unimittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla paras koskaan tekemäsi sijoitus omaan terveyteesi.

Active Fit-aktiivisuusranneke voi todella edistää terveyttäsi – se mm. motivoi liikkumaan enemmän ja kertoo, paljonko ja kuinka hyvin nukut öisin.

Tutkimusten mukaan aktiivisuusranneke voi kasvattaa motivaatiota huimasti. Askelmittarin sisältävä aktiivisuusranneke voi olla juuri sinulle sopiva ratkaisu! Tutkimusten mukaan askelmittari voi lisätä huimasti motivaatiota liikkua. Yhdysvaltalaisen tutkimuksen mukaan askelmittari saa käyttäjänsä liikkumaan jopa 27 prosenttia enemmän – mikä vastaa 1,5 kilometriä kävelyä lisää joka päivä! Se taas auttaa alentamaan sekä verenpainetta että painoa. Haluaisitko olla terveempi ja liikkua enemmän? Askelmittari voi auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi!

Nyt saat askel- ja unimittarin sisältävän aktiivisuusrannekkeen tarjoushintaan!

Kun tilaat nyt KUNTO PLUS -lehden, saat samalla aktiivisuusrannekkeen, joka sisältää askel-, uni- ja sykemittarin. Aktiivisuusranneke Active Fit Tracker sisältää runsaasti hyödyllisiä toimintoja, joiden avulla olet terveempi ja aktiivisempi vuonna 2019:
 • Askelmittari – laskee jokaisen päivän aikana ottamasi askeleen.
 • Unimittari – tallentaa tietoa siitä, paljonko olet nukkunut ja mikä on kevyen ja syvän unen osuus.
 • Sykemittari – mittaa sykkeen ja tallentaa tiedot sykkeestä ympäri vuorokauden.
 • Kalorilaskuri – laskee jatkuvasti, paljonko energiaa olet liikkumalla kuluttanut.
 • Ilmoitukset – ranneke ilmoittaa värinähälytyksellä puhelimeen saapuvista puheluista ja viesteistä.
 • Liikkumattomuushälytys – rannekkeen voi asettaa hälyttämään, kun olet istunut liian pitkään paikoillasi.
 • Rannekello – tavallinen rannekello, joka toimii myös herätyskellona – tyylikkään näköinen ranneke on myös mukava käyttää.
 • Helppokäyttöinen sovellus – sovelluksesta saat nopealla vilkaisulla tietoa siitä, miten aktiivinen olet ollut, joten voit seurata tavoitteiden toteutumista ja sitä, minä päivinä tai viikkoina liikut eniten.
Active Fit Trackeren on arvoltaan 90 euroa. Kun tilaat KUNTO PLUS -lehden, saat neljän numeron lisäksi aktiivisuusrannekkeen yhdistettyyn tarjoushintaan vain 24,90 euroa. Säästät yhteensä 104,10 euroa!

KATSO TARJOUS: Active Fit Tracker + 4 numeroa KUNTO PLUS -lehteä tarjoushintaan 24,90 euroa.

VIDEO: Katso, mitä kaikkea Active Fit Tracker -aktiivisuusrannekkeella voi tehdä:

Active Fit Tracker seuraa aktiivisuustasoasi ja nukkumistasi. Laite lähettää tiedot langattomasti Bluetooth-yhteyden kautta mobiilisovellukseen, josta näet nopeasti terveytesi kannalta tärkeät tiedot.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee