Siisti työpöytä viestii hallinnasta ja voi auttaa lisäämään onnen tunnetta.

6 vinkkiä onnen hallintaan

Vallan tunne, ja tunne siitä, että hallitsee elämäänsä, tekee onnellisemmaksi, sanovat israelilaiset tutkijat.

tiistai 5. heinäkuuta 2016 teksti KUNTOPLUS

Jos olet jotakin – tai kuvittelet olevasi – tunnet todennäköisesti olosi aidoksi ja viihdyt paremmin nahoissasi, ja huolehdit vähemmän siitä, mitä muut ajattelevat tai sanovat. Tämä nostaa onnen tunnetta, sanovat israelilaiset tutkijat.

Myönteisiä tuntemuksia kokeakseen ei tarvitse istua johtajan tuolissa. Tutkijoiden mukaan “kuviteltu valta” voi olla tärkeämpää kuin todellinen. Siksi tarvitsee vain saada auktoriteettia ja elämänhallintaa omaan elämäänsä. Nämä 6 vinkkiä pätevät sekä koti- että työelämään.

Siivoa kirjoituspöytäsi.

Järjestyksessä oleva työpöytä viestii hallinnasta ja auttaa ehkäisemään stressiä.

Käytä puheenvuoroja.


Jos haluat osoittaa voimaa ja hallintaa töissä, avaa suusi ja käytä puheenvuoroja. Valitse aiheita, jotka todella sytyttävät sinut.

Keskity asioihin, jotka hallitset.

Jos olet hukkumaisillasi töihin, käytä viisi minuuttia sen kuvittelemiseen, miten vietät seuraavan vapaapäivän. Keskittyminen johonkin sellaiseen, josta voit itse päättää, vahvistaa voiman ja hallinnan tunnetta.

Tee aloite sosiaalisesti.

Jos annat aina ystävän päättää tapaamistenne ajan ja paikan, päätä vaihteeksi itse. Siten tunnet hallitsevasi tilannetta, ja varmistat, että teette jotain, mikä tekee sinut iloiseksi.

Tee aloite parisuhteessa.

Vahvuuden tunne parisuhteessa lisää onnellisuutta. Ei toki pidä saada päättää kaikesta, mutta kummankin on vuorollaan syytä voida päättää siitä, mitä yhdessä tehdään.

Ota vastuu parisuhteessa.


Jos parisuhteesi on onneton, älä yritä vapauttaa itseäsi vastuusta kumppaniasi syyttämällä. Keskity sen sijaan siihen, mitä voit tehdä pelastaaksesi parisuhteen.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä sinua auttaa rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?


KUNTO PLUS suosittelee