Päivä pitenee nopeasti, ja ensi viikon lopussa on jo kevätpäivän tasaus! Muita kevään merkkejä odotellessa kokataan tällä viikolla monenlaista vihreää.
Vaikka kotimaassa ei vielä voi kuin unelmoida oman maan sadosta, maailmalla on parhaillaan jo avokadon sesonki.
Aloitetaan viikko tarjoillen keväänvihreitä sävyjä kvinoakulhossa, jossa on avokadoa, tomaattia ja parsaa. Tiistaina tarjotaan hernesosekeittoa kevätsipulilla ja parmankinkulla koristeltuna, ja annosten ohessa haukataan paahdettua ruisleipää.
Keskiviikkona tehdään bolognesekastike vegejauhiksesta seuranaan kesäkurpitsasuikaleita pastan tilalta. Kalapäivänä syödään pestolohta papujen ja herneiden kanssa. Parhaat pestot tehdään oliiviöljyyn ja terveellisimmät rapsiöljyyn, ja muunlaisiin ei kannata oikeastaan koskeakaan.
Viikonloppuun laskeudutaan sienitäytteisillä pinaattiwrapeilla. Jos lihaa on pakko saada, voi joukkoon lisätä broileria. Kiireinen ostaa vannoutuneelle lihansyöjälle valmiiksi paloiteltua ja paistettua broilerinfilettä.
Viikonlopun bonusreseptinä on sokeriton ja jauhoton porkkanakakku limekuorrutuksella. Nam!
Viikon vinkki
ENEMMÄN kasviksia
Syö kasviksia päivän kaikilla aterioilla – myös aamiaisella ja välipaloina.
Kätke kasvikset smoothieihin – sinne häviävät pinaatti, parsakaali ja lehtikaali banaanin ja sitruunan suojiin.
Aloita päivän aterian miettiminen katsomalla kasvislokeroon. Lisää ruokiin kasviksia silloinkin, kun niitä ei reseptissä alun perin ole. Täältä saat vinkkejä.
Käytä tehosekoitinta. Sekoittimella surautat kypsennetyt ja kypsentämättömät kasvikset pestoiksi, soseiksi, hummukseksi, dipeiksi ja sosekeitoiksi.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.