NettitreeniRuokalistaReittisuunnitteluReseptit
Etsi
Oma sivu
Kirjaudu
    NettitreeniRuokalistaReittisuunnitteluReseptit
Sulje
Kirjaudu
Etusivulle
    • KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu
    • Laadi reitti
    • Omat reitit
    • TREENI
    • Treeniohjelmat
    • Nettitreeni
    • Pikatreeni
    • Harjoitteet
    • Voimaharjoittelu
    • Jooga
    • Urheiluvammat
    • Treenivaatteet ja -varusteet
    • Cooperin testi – kuntotesti
    • Juoksu
    • Kävely
    • Juoksuohjelmat
    • 5 km
    • 10 km
    • Puolimaraton
    • Maraton
    • Intervallijuoksu
    • RESEPTIT
    • Ruokaohjeet
    • Päivällinen
    • Lounas
    • Aamiainen
    • Leipä ja sämpylät
    • Salaatti
    • Leivonnaiset
    • Letut ja lettutaikina
    • Jälkiruoka
    • Terveelliset välipalat
    • Smoothiet
    • Mehut
    • Kasvisruoka
    • Muunna grammat desilitroiksi
    • TERVEELLISTÄ RUOKAA
    • Ravitsemusneuvoja
    • Treeni ja ravinto
    • Terveellisiä elintarvikkeita
    • LAIHDUTUS
    • Painonhallinta
    • KUNTO PLUS Ruokavalio
    • Laihdutusvinkit
    • Litteä vatsa
    • Energiankulutus
    • Painoindeksilaskuri
    • Kalorilaskuri
    • Laske kulutuksesi
    • TERVEYS
    • Ennaltaehkäisy
    • Sydän
    • Syöpä
    • Stressi
    • Uni
    • Hyvinvoiva vatsa
    • Psykologia
    • Seksi
    • Raskaus
    • Meditaatio
    • Kauneus ja hyvinvointi
  • Tilaa lehti
  • Etukauppa tilaajille
  • Mikä on KUNTO PLUS?
  • Tutustu lehteen
  • Asiakaspalvelu
  • Omat tiedot
  • Tallennetut artikkelit
  • Kirjaudu ulos
Terveellisiä reseptejä
Ruokaohjeet
Viikon ruo...

Viikon ruokalista

Hernesosekeittoa
Viikko 9

Katetaan kevättä odotellessa vihreää

Päivä pitenee nopeasti, ja ensi viikon lopussa on jo kevätpäivän tasaus! Muita kevään merkkejä odotellessa kokataan tällä viikolla monenlaista vihreää.

Vaikka kotimaassa ei vielä voi kuin unelmoida oman maan sadosta, maailmalla on parhaillaan jo avokadon sesonki.

Aloitetaan viikko tarjoillen keväänvihreitä sävyjä kvinoakulhossa, jossa on avokadoa, tomaattia ja parsaa. Tiistaina tarjotaan hernesosekeittoa kevätsipulilla ja parmankinkulla koristeltuna, ja annosten ohessa haukataan paahdettua ruisleipää.

Keskiviikkona tehdään bolognesekastike vegejauhiksesta seuranaan kesäkurpitsasuikaleita pastan tilalta. Kalapäivänä syödään pestolohta papujen ja herneiden kanssa. Parhaat pestot tehdään oliiviöljyyn ja terveellisimmät rapsiöljyyn, ja muunlaisiin ei kannata oikeastaan koskeakaan.

Viikonloppuun laskeudutaan sienitäytteisillä pinaattiwrapeilla. Jos lihaa on pakko saada, voi joukkoon lisätä broileria. Kiireinen ostaa vannoutuneelle lihansyöjälle valmiiksi paloiteltua ja paistettua broilerinfilettä.

Viikonlopun bonusreseptinä on sokeriton ja jauhoton porkkanakakku limekuorrutuksella. Nam!

Maanantai
Kulho, jossa kvinoaa, avokadoa, broileria ja tomaattia
Päivällinen

Kvinoakulho – broileria, avokadoa ja tomaattia

Kvinoapohjainen salaatti broilerilla, avokadolla ja tomaatilla höystettynä on runsasproteiininen ateria, joka sopii erityisesti treenin päälle nautittavaksi.

567 kcal
30 minuuttia
Tiistai
Hernesosekeittoa
Päivällinen

Hernesosekeittoa ja parmankinkkua

Herneet ovat herkullisia – ja vielä terveellisiäkin! Valmista ihanaa, terveellistä ja täyttävää hernesosekeittoa. Valmista 25 minuuutissa. Hyvää ruokahalua!

389 kcal
25 minuuttia
Keskiviikko
Kesäkurpitsaspagettia ja kasvisjauhiskastiketta lautasella
Päivällinen

Kasvisbolognese vegejauhiksesta

Klassikkoateria spagetti bolognese muuntuu helposti herkulliseksi vegeversioksi kasvisjauhiksella ja kesäkurpitsapastalla. Nam!

346 kcal
30 minuuttia
Torstai
Päivällinen

Pestolohi

Kun kunnon päivällinen pitää saada PIAN pöytään, ratkaisu on pestolohi, pavut ja parmankinkkumuruilla koristettuna.

538 kcal
30 minuuttia
Perjantai
Naisella kädessä pinaattiwrap, jossa täytteenä sieniä, fetaa, tomaattia ja avokadoa
Päivällinen

Pinaattiwrap: sieniä, fetaa, tomaattia ja avokadoa

Nämä pinaattiwrapit ovat superterveellisiä ja superhelppoja valmistaa – täydellinen ateria kiireisiin päiviin. Katso resepti täältä.

387 kcal
30 minuuttia
Viikonlopun iloksi
Leivonnaiset

Porkkanakakku

Porkkanakakku on ehdoton suosikki. Kun käyttää gluteenitonta leivinjauhetta, ohje sopii myös keliaakikoille.

176 kcal
100 minuuttia
Kauniita kasviksia

Viikon vinkki

ENEMMÄN kasviksia

  1. Syö kasviksia päivän kaikilla aterioilla – myös aamiaisella ja välipaloina.

  2. Kätke kasvikset smoothieihin – sinne häviävät pinaatti, parsakaali ja lehtikaali banaanin ja sitruunan suojiin.

  3. Aloita päivän aterian miettiminen katsomalla kasvislokeroon. Lisää ruokiin kasviksia silloinkin, kun niitä ei reseptissä alun perin ole. Täältä saat vinkkejä.

  4. Käytä tehosekoitinta. Sekoittimella surautat kypsennetyt ja kypsentämättömät kasvikset pestoiksi, soseiksi, hummukseksi, dipeiksi ja sosekeitoiksi.

Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 650 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia
Näytä enemmän
    Kustantaja
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • Asiakaspalvelu
    • Puhelin: 0203 34433
    • +358 (0) 203 34433
    Seuraa meitä
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Uutiskirje
    Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • Tilaa KUNTO PLUS
    • KUNTO PLUS app
    • Etukauppa tilaajille
    • Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • FAQ
    • Wype – digilehdet
    • Ilmoita KUNTO PLUS
    • Yhteystiedot
    Ehdot ja käytännöt
    • Evästepolitiikka
    • Tietosuojalauseke
    • Käyttöehdot