NettitreeniRuokalistaReittisuunnitteluReseptit
Etsi
Oma sivu
Kirjaudu
    NettitreeniRuokalistaReittisuunnitteluReseptit
Sulje
Kirjaudu
Etusivulle
    • KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu
    • Laadi reitti
    • Omat reitit
    • TREENI
    • Treeniohjelmat
    • Nettitreeni
    • Pikatreeni
    • Harjoitteet
    • Voimaharjoittelu
    • Jooga
    • Urheiluvammat
    • Treenivaatteet ja -varusteet
    • Cooperin testi – kuntotesti
    • Juoksu
    • Kävely
    • Juoksuohjelmat
    • 5 km
    • 10 km
    • Puolimaraton
    • Maraton
    • Intervallijuoksu
    • RESEPTIT
    • Ruokaohjeet
    • Päivällinen
    • Lounas
    • Aamiainen
    • Leipä ja sämpylät
    • Salaatti
    • Leivonnaiset
    • Letut ja lettutaikina
    • Jälkiruoka
    • Terveelliset välipalat
    • Smoothiet
    • Mehut
    • Kasvisruoka
    • Muunna grammat desilitroiksi
    • TERVEELLISTÄ RUOKAA
    • Ravitsemusneuvoja
    • Treeni ja ravinto
    • Terveellisiä elintarvikkeita
    • LAIHDUTUS
    • Painonhallinta
    • KUNTO PLUS Ruokavalio
    • Laihdutusvinkit
    • Litteä vatsa
    • Energiankulutus
    • Painoindeksilaskuri
    • Kalorilaskuri
    • Laske kulutuksesi
    • TERVEYS
    • Ennaltaehkäisy
    • Sydän
    • Syöpä
    • Stressi
    • Uni
    • Hyvinvoiva vatsa
    • Psykologia
    • Seksi
    • Meditaatio
    • Kauneus ja hyvinvointi
  • Tilaa lehti
  • Etukauppa tilaajille
  • Mikä on KUNTO PLUS?
  • Tutustu lehteen
  • Asiakaspalvelu
  • Omat tiedot
  • Tallennetut artikkelit
  • Kirjaudu ulos
Terveellisiä reseptejä
Ruokaohjeet
Viikon ruo...

Viikon ruokalista

Kädet pitelevät kahta broileri-kasvistäytteistä pitaleipää
Viikko 52

Parhaat reseptimme leppoisaan herkutteluun

Joulun välipäivinä monilla on aikaa ottaa rennosti ja nauttia lomasta. Leppoisaan menoon sopivatkin mainiosti tutut herkkuruoat, kuten pizzat ja täytetyt pitaleivät, jotka maistuvat taatusti joka syöjälle ikään katsomatta.

Näitä ruokia on hauska kokkailla myös porukalla, niin perheen kuin ystävienkin kesken. Kun aikaa on, myös pikkuväen voi värvätä mukaan keittiöpuuhiin – mikä jännempää, kuin maistella itse valmistamaansa ruokaa!

Viikon alkajaisiksi valmistetaan maukkaita kalapyöryköitä ja niiden lisukkeeksi uunissa paahdettua parsakaalia ja itse tehtyä remouladekastiketta. Lisukkeeksi sopivat erinomaisesti myös lohkoperunat.

Tiistaina ruokalistalla on pikaruokaklassikko terveellisellä otteella: broileri-kasvispitoja. Täytteen kasviksia voi vaihdella maun mukaan.

Keskiviikkona valmistetaan tomaattikeittoa, joka lämmittää mukavasti vaikkapa ulkoilun jälkeen. Jos ohrasuurimot eivät uppoa yleisöön, niiden tilalla voi käyttää täysjyväpastaa, esimerkiksi fusilleja. Torstaina syöjiä ei tarvitse varmasti kahdesti käskeä, sillä silloin kokataan minipizzoja. Koko pizzat ovat pienempiä, jaksaa hyvin maistella eri täytevaihtoehtoja. Ja sitten onkin jo uudenvuoden aatonaatto! Jos juhlit uuttavuotta kotona, aattopäivän ruuat ovat jo varmaan hoidossa, joten me tarjoamme reseptin tervetuliaismaljaan, josta voi tehdä kaksi eri versiota – yhden holillisen ja toisen holittoman: Omenamaljat sopivat kippistelyyn sekä suurille että pienille sekä autoilijoille.

Uudenvuodenpäivänä valmistetaan helppoja hotdogeja, jotka saavat lisukkeeksi pikkelöityä punasipulia ja chilikastiketta. Aineksista kannattaa ostaa mahdollisimman monet valmiina, niin ruoanlaitosta selviää mahdollisimman vähällä vaivalla.

Hyviä herkkuhetkiä ja oikein hyvää uuttavuotta!

Maanantai
Kalapyöryköitä, tomaattia ja rémouladekastiketta lautasella.
Päivällinen

Kalapyöryköitä ja rémouladekastiketta

Maukkaita kalapyöryköitä, itse tehtyä rémouladekastiketta ja uunissa paahdettua parsakaalia – arkiruokaa herkullisimmillaan!

330 kcal
30 minuuttia
Tiistai
Kädet pitelevät kahta broileri-kasvistäytteistä pitaleipää
Lounas

Broileri-kasvispita

Pitaleivät ovat helppoa ja terveellistä ruokaa, kunhan täytteet valitsee oikein. Voit myös vaihtaa pitaleivän kaalinlehtiin, jos haluat vähentää ateriasta saadun energian määrää. Kokeile pitaleipiä broileri-kasvistäytteellä. Taatusti maistuvaa!

365 kcal
25 minuuttia
Keskiviikko
Tomaattikeittoa ja ohrasuurimoita
Päivällinen

Tomaattikeittoa ja ohrasuurimoita

Maukas tomaattikeitto lämmittää oloa ja hellii makuhermoja! Tämä hehkuvan punainen herkkukeitto saa makua paahdetuista tomaateista ja chilistä.

421 kcal
20 minuuttia
Torstai
Pieniä sieni-, paprika- ja chorizopizzoja
Päivällinen

Helpot minipizzat chorizo-, herkkusieni- ja paprikatäytteellä

Herkkusienillä, paprikalla ja chorizolla täytetyt minipizzat sopivat niin lounaaksi kuin päivälliseksikin. Kokeile myös eväänä! Makukin on kohdallaan!

512 kcal
25 minuuttia
Perjantai
Omenamaljat tyrnimarjojen kera
Jälkiruoka

Omenamaljat tyrnimarjojen kera

Toivota vieraat tervetulleiksi tyrnimarjoilla koristellulla omenamaljalla, joka maistuu ihanan raikkaalta ja näyttää lisäksi kauniilta! Upea alku juhliin!

136 kcal
5 minuuttia
Viikonlopun iloksi
Hodarit, marinoitua punasipulia, broilerinakkeja ja tulinen kastike
Päivällinen

Hodarit, marinoitua punasipulia, broilerinakkeja ja tulinen kastike

Kokeile terveellisempää versiota pikaruokasuosikista! Hodari on täytetty pikkelöidyllä punasipulilla, broilerinakeilla ja tulisella kastikkeella – ja maku on kohdallaan!

553 kcal
30 minuuttia
Tonnikalapyöryköitä ja vihanneksia kulhossa

Viikon vinkit

4 vinkkiä lapsille kokkailuun

1. Ota lapset mukaan ruoanlaittoon
Ruoka voi maistua paremmalta ja paremmin, kun on itse saanut osallistua sen valmistamiseen. Tällöin lapset myös tietävät tarkalleen, mitä lautaselta löytyy. Pienimmätkin lapset voivat esimerkiksi huuhdella kasviksia ja sekoittaa ruokia ja toimia tärkeinä koemaistajina.

2. Aseta ruoka-aineet tarjolle erikseen
Lapset voivat suhtautua hieman ennakkoluuloisesti ruokiin, joissa aineksia ei erota – he kun tahtovat usein tietää tarkkaan, mitä suuhunsa laittavat. Ainekset voi laittaa erikseen tarjolle pieniin kulhoihin, joista pikkuruokailijat voivat koota annoksensa ja tutustua samalla myös uusiin raaka-aineisiin.

3. Sormiruokailu on aina hauskaa
Muksut usein ilahtuvat, kun saavat luvan kanssa syödä sormin, ja esimerkiksi pitaleivät, pikkupizzat ja hotdogit ovat siksikin suosittuja – ja voipa kalapyöryköitäkin popsia sormin. Kädet kannattaa vain muistaa pestä sekä ennen ruokailua että sen jälkeen.

4. Ei säästellä dipissä!
Dipeistä tykkäävät kaikki! Niiden avulla kasviksiin ennakkoluuloisesti suhtautuvat pikkuisetkin voi houkutella maistelemaan enemmän ja kattavammin vihanneksia ja juureksia. Dipit voi annostella jokaiselle omaan pieneen kulhoon. Kokeile esimerkiksi hummusta, guacamolea, chilimajoneesia tai itse tehtyä maapähkinävoikastiketta tai creme fraiche -kastiketta.

Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 650 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia
Näytä enemmän
    Kustantaja
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • Asiakaspalvelu
    • Puhelin: 0203 34433
    • +358 (0) 203 34433
    Seuraa meitä
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Uutiskirje
    Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • Tilaa KUNTO PLUS
    • KUNTO PLUS app
    • Etukauppa tilaajille
    • Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • FAQ
    • Wype – digilehdet
    • Ilmoita KUNTO PLUS
    • Yhteystiedot
    Ehdot ja käytännöt
    • Evästepolitiikka
    • Tietosuojalauseke
    • Käyttöehdot