Viikon aterioiden teemana on lämmin punainen sävy. Ja kiiren keskellä ilahduttaa myös se, että kaikki reseptit valmistuvat korkeintaan puolessa tunnissa!
Annosten punaväri tulee toinen toistaan terveellisemmistä aineksista – punajuurta, paprikaa, tomaatteja, punakaalia, punaisia papuja ja chiliä.
Maanantain ruuanlaitosta pääsee todella vähällä, terveellinen versio hodarista rakennetaan kalkkunanakista punakaalinlehdessä. Tiistaina listalla on Lempeän tulista tomaatti-papukeittoa, josta saa ruokaisamman lisäämällä enemmän papuja tai tarjoamalla lisäksi paahdettua ruisleipää.
Pikkujoulutunnelmaan päästään juhlavalla ankanrinnalla uunipunajuurten ja punakaalisalaatin kanssa. Viikon kalaruoka on pestolla maustettua lohta ja tomaattisalaattia ja perjantaina nautitaan punajuurinen lindströminpihvihampurilainen kastikkeenaan punajuuriraitaa. Kaunista ja herkullista!
Viikonlopun herkkuna ovat pinkit letut mansikoiden kanssa. Tuoreiden mansikoiden sijasta voi mainiosti käyttää pakastettuja. Niistä saa herkullisen soseen, kun lisää pikkuisen makeutta vaikka hunajasta. Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
PUNAJUUREN VÄRI POIS
Monissa resepteissä käsitellään punajuurta, ja jos kumikäsineitä ei ole, saat punaisen näppärästi sormista hieromalla kädet suolakurkulla ja huuhtelemalla värin vedellä pois. Toimii! Leikkuulaudan voi suojata voipaperilla.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.