Uuni on ahkerassa käytössä tällä viikolla. Uuniruoka on helppoa ja hyvää! Tarjoamme tällä viikolla 5 uuniruokasuosikkiamme, joista löytyy kenties uusia suosikkeja.
Uuniruokien ehdottomasti paras puoli on niiden helppous: ruoka valmistuu aivan itsestään, kun on saanut ainekset valmisteltua ja uuniin kypsymään. Maanantain broileri-kasvisvuoka ja keskiviikon purjon ja mascarponen kanssa haudutettu lohi-kaalivuoka todistavat, kuinka helppoa ja hyvää uunissa syntyy!
Uuniruoka tuo ainesten maun aivan erityisen hyvin esiin, ja sillä aikaa, kun ruoka on uunissa, ehtii kattaa pöydän ja siistiä keittiön. Tiistain tomaattikeitto saa huippuhyvän makunsa uunissa paahdetuista tomaateista, ja torstain kukkakaalitortillojen erityisen herkullisen maun salaisuus on uunissa paistettujen kukkakaalinkukintojen barbequemarinointi.
Perjaintainakin on tiedossa helppoa ja herkullista uunista. Ruokalistalla on täytettyjä paprikoita ja lisukkeena rapsakkaa marinoitua kaalia.
Uuni on luonnollisestikin parhaimmillaan leivonnaisten paistamisesssa, ja viikonlopun bonusreseptinä onkin jotakin aivan uutta, nimittäin taateli-bostonkakku! Sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!
Viikon vinkki
Virransäästövinkkejä uunin käyttöön
Uuni käyttää melko paljon virtaa. Sähkölasku pysyy paremmin kohtuudessa, kun noudattaa näitä helppoja virransäästövinkejä uunia käyttäessään.
Uuni ei aina tarvitse esilämmitystä Kun haudutat ruokaa uunissa, älä suotta kuumenna tyhjää uunia ensin, vaan laita haudutettava ruoka uuniin ja käännä uuni päälle vasta sitten, niin ruoka alkaa hautua jo uunia lämmitettäessä. Ruokaa tarvitsee pitää 10–15 minuuuttia pidempään uunissa, mutta kun et avaa luukkua, lämpö pysyy uunin sisällä, ja voit kääntää lämmön pois.
Hyödynnä jälkilämpö Uuni pysyy kuumana viimeiset 10 minuuttia, vaikka käännät lämmön pois jo etuajassa.
Pidä luukku kiinni Mitä useammin avaat luukkua, sitä enemmän lämpöä karkaa, ja sitä enemmän lämmitystehoa tarvitaan.
Käytä kiertoilmatoimintoa Kiertoilmalla voit laittaa useamman pellin kerralla uuniin, jolloin uunia tarvitaan lyhyempi aika.
Sulata pakasteet ennen uunia Jos laitat pakasteet suoraan uuniin sulattamatta, niiden täytyy olla uunissa pidempään. Sulata pakasteet jääkaapissa, niin säästät energiaa.
Käytä mikroa Pienien ruokamäärien lämmittäminen uunissa ei ole talloudellista. Käytä mielummin mikroaaltouunia tai pientä pannua tai kattilaa hellalla.
Lähde: Tanskan kuluttajaneuvosto
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.