Viikon ruokalista

Helposti uunissa
Uuni on ahkerassa käytössä tällä viikolla. Uuniruoka on helppoa ja hyvää! Tarjoamme tällä viikolla 5 uuniruokasuosikkiamme, joista löytyy kenties uusia suosikkeja.
Uunirokien ehdottomasti paras puoli on niiden helppous: ruoka valmistuu aivan itsestään, kun on saanut ainekset valmisteltua ja uuniin kypsymään. Maanantain broileri-kasvisvuoka ja keskiviikon purjon ja mascarponen kanssa haudutettu lohi-kaalivuoka todistavat, kuinka helppoa ja hyvää uunissa syntyy!
Uuniruoka tuo ainesten maun aivan erityisen hyvin esiin, ja sillä aikaa, kun ruoka on uunissa, ehtii kattaa pöydän ja siistiä keittiön. Tiistain tomaattikeitto saa huippuhyvän makunsa uunissa paahdetuista tomaateista, ja torstain kukkakaalitortillojen erityisen herkullisen maun salaisuus on uunissa paistettujen kukkakaalinkukintojen barbequemarinointi.
Perjantaina tehdään pizzalle rapea, jauhoton pohja ja tarjotaan kinkkupizzaa parsakaalipohjalla.
Uuni on luonnollisestikin parhaimmillaan leivonnaisten paistamisesssa, ja viikonlopun bonusreseptinä onkin jotakin aivan uutta, nimittäin taateli-bostonkakku! Sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla!

Viikon vinkki
Virransäästövinkkejä uunin käyttöön
Uuni käyttää melko paljon virtaa. Sähkölasku pysyy paremmin kohtuudessa, kun noudattaa näitä helppoja virransäästövinkejä uunia käyttäessään.
Uuni ei aina tarvitse esilämmitystä
Kun haudutat ruokaa uunissa, älä suotta kuumenna tyhjää uunia ensin, vaan laita haudutettava ruoka uuniin ja käännä uuni päälle vasta sitten, niin ruoka alkaa hautua jo uunia lämmitettäessä. Ruokaa tarvitsee pitää 10–15 minuuuttia pidempään uunissa, mutta kun et avaa luukkua, lämpö pysyy uunin sisällä, ja voit kääntää lämmön pois.Hyödynnä jälkilämpö
Uuni pysyy kuumana viimeiset 10 minuuttia, vaikka käännät lämmön pois jo etuajassa.Pidä luukku kiinni
Mitä useammin avaat luukkua, sitä enemmän lämpöä karkaa, ja sitä enemmän lämmitystehoa tarvitaan.Käytä kiertoilmatoimintoa
Kiertoilmalla voit laittaa useamman pellin kerralla uuniin, jolloin uunia tarvitaan lyhyempi aika.Sulata pakasteet ennen uunia
Jos laitat pakasteet suoraan uuniin sulattamatta, niiden täytyy olla uunissa pidempään. Sulata pakasteet jääkaapissa, niin säästät energiaa.Käytä mikroa
Pienien ruokamäärien lämmittäminen uunissa ei ole talloudellista. Käytä mielummin mikroaaltouunia tai pientä pannua tai kattilaa hellalla.
Lähde: Tanskan kuluttajaneuvosto
Hyvinvointia koko kesäksi KUNTO PLUSsalta!
KUNTO PLUSsan tärkein tavoite on tehdä terveellisestä elämäntavasta helppo. Nettisisältömme ja sovelluksemme tarjoavat tiedot ja välineet, joilla tarveellinen elämäntapa sujuu mutkattomasti. Tilaajana saat käyttöösi sivuston ja sovelluksen kaikki palvelut.Tutustu uuteen KUNTO PLUSsaan
- 10–30 min treenivideot
- Juostessa kuunneltava juoksuohjelma
- Pääsy satoihin terveellisiin resepteihin
- Viikon ruokalista resepteineen sähköpostilla
Juuri nyt voit saada KUNTO PLUSsan kaikki palvelut käyttöösi koko kesäksi vain 8,95 eurolla!
TARJOUS: 3 kk 8,95 €
