Pidätkö helpoista ja maukkaista haudutettavista ruuista? Ja kukapa ei pitäisi! Nämä ruuat valmistuvat sillä, että nakkaa ainekset pataan ja nostaa padan liedelle.
Tämä viikko kuuluu kokonaisuudessaan suosikkeihin! Kun helpot padat vielä ovat sekä herkullisia että terveellisiä, niin voisiko enää enempää edes toivoa.
Viikon aluksi nautitaan dal-linssipataa punaisista lnsseistä ja bataatista, seuraavana päivänä yhden astian pataa kvinoasta, kaalista, sienistä ja vihreistä linsseistä.
Viikon kalaruoka lohi-pinaatti-hernepasta sekin valmistuu yhdessä astiassa, kuten myös broileripasta, joka saa seurakseen kesäkurpitsaa ja parmesaania.
Joulukuun kunniaksi viikonloppuna valmistetaan alkoholitonta glögiä, joka lämmittää silti mukavasti mausteisuutensa ansiosta.
Resepit näet linkeistä alla. Hyvää ruokahalua ja joulukuuta!
Viikon vinkki
Hauduta hiljaa
Hauduttaessa ruoka kypsyy hitaasti pienellä lämmöllä eikä kiehu rikki niin kuin keitettäessä helposti käy. Hauduttaessa nesteen pinta vain väreilee, ei varsinaisesti kupli ja kuohu. Jotkut sanovat nesteen hymyilevän haudutettaessa.
Hauduttaessa vitamiinitkin pysyvät mukana keitoksessa eivätkä kiehu höyrynä taivaan tuuliin. Pohjaanpalamisen riskikin on pienempi, kun neste riittää, eikä lämpö ole ylettömän kova.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.