Halloween ja kurpitsat ovat lokakuun viimeisen viikon teemat.
Kurpitsa on terveellistä, ja sille on käyttöä keittiössä – kurpitsassa on runsaasti A-vitamiinia sekä kuitua, jonka ansiosta se on täyttävää, vaikka siinä on vain 18 kcal/100 g. Sen sijaan raaka-aineen omaa makua kurpitsasta on melko turha etsiä, joten mausta kurpitsa reippaasti esim. timjamilla, valkosipulilla, chilillä, salvialla ja rosmariinilla.
Ruokalistallemme kätkeytyy tällä viikolla kurpitsaa peräti neljään annoksista. Maanantain buddhakulhossa on kurpitsaa, tiistain broileripyöryköiden taikinaan raastetaan myskikurpitsaa ja torstaina tarjotaan mausteista kurpitsakeittoa.
Viikonlopun viettelyksenä kurpitsaa käytetään Amerikan malliin makeana, tällä kertaa vohveleissa, jotka tarjoillaan vaahterasiirapin, pähkinöiden ja suklaan kanssa – ja kun vohveleita tarjotaan myös ystäville, niin kenenkään kalorisaldo ei kerry ylettömäksi.
Hyvää ruokahalua ja halloweenia!
Viikon vinkit
Kurpitsavinkkejä
Pienet ovat parhaita. Pienissä kurpitsoissa on eniten makua ja rakennetta sekä vähiten vettä.
Ei ole niin tarkkaa, mitä lajia kurpitsaa käyttää. Hokkaidoja ja myskikurpitsoja voi käyttää toistensa vaihtoehtona.
Käytä uunia. Keittäminen tekee kurpitsasta vetisen. Uunissa nestettä häviää, ja maku tiivistyy ja karamellisoituu.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.