Jos olet italialaisen ruuan ystävä, tämä viikko on sinulle yhtä juhlaa! Ruokalistalla on italian ihanimpia antimia, kuten pastaa, tomaattia, parmesaania ja oliiveja.
Valmistetaan pasta carbonara, joka on maukas, mutta kevyempi ja terveellisempi kuin perinteinen, kiitos täysjyväpastan, kalkkunapekonin ja kevätsipulin.
Viikolla tehdään myös parsakaalilla kevennetty sienirisotto speltistä sekä klassikkkoja, kuten kasvisminestronea, jossa käytetään papuja ja mustakaalia, sekä tonikalapastaa
Pizzaakaan ei ole unohdettu – siitä tarjotaan tortillaletulle koottu ohuenohut versio, jonka kanssa nautitaan reilu annos kasvissalaattia.
Viikonlopun herkkuna on tyylikäs broilerisaltimbocca pestotomaattien ja lohkoperunoiden kanssa. Aikaa kuluu enemmän kuin arkena, mutta annos on sen arvoinen.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Terveellisempää pastaa...
täysjyvästä. Täysjyväpastassa on 3 kertaa niin paljon kuitua kuin valkoisessa pastassa. Kuitu täyttää ja edistää ruuansulatusta.
kevyesti kasviksista. Kun käytät kasvissuikaleita pastan tilalla, saat vain murto-osan tavallisen pastan kaloreista. Kesäkurpitsa, porkkana ja daikon-retikka sekä kyssäkaali toimivat suikaleina tai spiraaleina pastana.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.