NettitreeniRuokalistaReittisuunnitteluReseptit
Etsi
Oma sivu
Kirjaudu
    NettitreeniRuokalistaReittisuunnitteluReseptit
Sulje
Kirjaudu
Etusivulle
    • KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu
    • Laadi reitti
    • Omat reitit
    • TREENI
    • Treeniohjelmat
    • Nettitreeni
    • Pikatreeni
    • Harjoitteet
    • Voimaharjoittelu
    • Jooga
    • Urheiluvammat
    • Treenivaatteet ja -varusteet
    • Cooperin testi – kuntotesti
    • Juoksu
    • Kävely
    • Juoksuohjelmat
    • 5 km
    • 10 km
    • Puolimaraton
    • Maraton
    • Intervallijuoksu
    • RESEPTIT
    • Ruokaohjeet
    • Päivällinen
    • Lounas
    • Aamiainen
    • Leipä ja sämpylät
    • Salaatti
    • Leivonnaiset
    • Letut ja lettutaikina
    • Jälkiruoka
    • Terveelliset välipalat
    • Smoothiet
    • Mehut
    • Kasvisruoka
    • Muunna grammat desilitroiksi
    • TERVEELLISTÄ RUOKAA
    • Ravitsemusneuvoja
    • Treeni ja ravinto
    • Terveellisiä elintarvikkeita
    • LAIHDUTUS
    • Painonhallinta
    • KUNTO PLUS Ruokavalio
    • Laihdutusvinkit
    • Litteä vatsa
    • Energiankulutus
    • Painoindeksilaskuri
    • Kalorilaskuri
    • Laske kulutuksesi
    • TERVEYS
    • Ennaltaehkäisy
    • Sydän
    • Syöpä
    • Stressi
    • Uni
    • Hyvinvoiva vatsa
    • Psykologia
    • Seksi
    • Meditaatio
    • Kauneus ja hyvinvointi
  • Tilaa lehti
  • Etukauppa tilaajille
  • Mikä on KUNTO PLUS?
  • Tutustu lehteen
  • Asiakaspalvelu
  • Omat tiedot
  • Tallennetut artikkelit
  • Kirjaudu ulos
Terveellisiä reseptejä
Ruokaohjeet
Viikon ruo...

Viikon ruokalista

Viikko 42

Parhaat perunareseptimme

Jos joutuisi autiolle saarella ja saisi ottaa mukaan ruoanlaittoa varten vain yhden raaka-aineen, peruna olisi varsin hyvä valinta. Harva ruoka-aine nimittäin täyttää yhtä hyvin kuin peruna ja sopii niin moneen ruokaan ja sisältää vieläpä tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita.

Peruna sopii mainiosti ruokateemaksi syyslomien aikaan muutenkin, sillä vielä 1960-luvun lopulle asti syysloma tunnettiin perunannostolomana. Tällöin lapset saivat koulusta vapaata päästäkseen osallistumaan kotiseudullaan perunannostoon.

Vaikka harvalla enää omia viljelyksiä onkaan, peruna on silti pitänyt pintansa kotikeittiön suosikkiraaka-aineena.

Tällä viikolla valmistetaankin maukasta perunakeittoa, rapeita röstejä ja suussa sulavaa muussia. Lauantaina herkutellaan perunapizzalla, joka kruunataan vuohenjuustolla ja rosmariinilla. Mikäli vuohenjuusto ei maistu kaikille ruokailijoilla, sen tilalla voi käyttää myös parmesania, ja täydentää aterian raikkaalla salaatilla. Hyviä ruokahetkiä!

Maanantai
Peruna-purjokeittoa lautasella
Päivällinen

Kermainen peruna-kukkakaali-purjokeitto

Klassikkokeitto saa tässä terveellisessä ja samettisen pehmeässä versiossa uuden maku-ulottuvuuden rapsakasta pekonista.

358 kcal
30 minuuttia
Tiistai
Lautasella röstiä, kylmäsavulohta ja omena-maa-artisokkasalaattia
Päivällinen

Röstiä, kylmäsavulohta ja omena-maa-artisokkasalaattia

Herkullinen rösti savulohen ja omena-maa-artisokkasalaatin kera valmistuu alle puolessa tunnissa.

504 kcal
25 minuuttia
Keskiviikko
Linssipataa valurautapadassa pöydällä
Päivällinen

Linssipata – linssejä, pinaattia, bataattia ja kukkakaalia

Maistuu hyvältä mutta on helppo ja nopea valmistaa! Kokeile maukasta linssipataa, joka sisältää pinaattia, bataattia ja kukkakaalia. Maistuu taatusti!

583 kcal
20 minuuttia
Torstai
Caesarsalaattia lautasella
Päivällinen

Jyvitetty caesarsalaatti

Hyödynnä jääkaappiin unohtunut broileri ja tee siitä herkullista caesarsalaattia. Saat salaatista vieläkin ruokaisamman version, kun lisäät siihen helmispelttiä tai kauraa, ohraa tai riisiä, mitä ikinä sattuukin olemaan saatavilla tai jopa valmiiksi kypsennettynä ja tähteeksi jääneenä. Ruokahävikki vähenee näin taatusti!

344 kcal
30 minuuttia
Perjantai
Flank steak peruna-artisokkamuussin ja paistettujen sienten kera
Päivällinen

Flank steak peruna-artisokkamuussin ja paistettujen sienten kera

Toisinaan tarvitaan kunnon lohturuokaa. Kokeile naudan kuvetta eli flank steakia peruna-artisokkamuussin ja paistettujen sienten ja muiden lisukkeiden kera. Taatusti maukasta ja ravitsevaa ilman turhaa hifistelyä!

570 kcal
30 minuuttia
Viikonlopun iloksi
Pizza bianco – perunaa, vuohenjuustoa ja rosmariinia
Päivällinen

Valkoinen pizza

Pizza bianco – perunaa, vuohenjuustoa ja rosmariinia

581 kcal
72 minuuttia
Poteter i en kjele

Viikon vinkki

6 konstia, joilla keität parhaat perunat

Perunoiden keittäminen luonnistuu joka kokilta, mutta näillä vinkeillä saat keitetyistä perunoista entistä maukkaampia:

  • Keitä perunat kuorineen, jolloin saat perunoista eniten ravintoaineita ja makua.
  • Älä paloittele isoja perunoita pienemmiksi, sillä tällöin niiden maku kärsii. Keitä sen sijaan kaikki perunat kokonaisina, ja poimi pienet perunat kattilasta ennen isoja.
  • Pane kattilaan vain sen verran vettä, että perunat juuri peittyvät.
  • Lisää keitinveteen tuoretta tilliä tai lipstikkaa – ne antavat lisää hyvää makua.
  • Peitä kattila kannella. Keitinvesi saa poreilla muttei räiskyä valtoimenaan.
  • Kokeile perunoiden kypsyyttä haarukalla tai kakkutikulla.
Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 650 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia
Näytä enemmän
    Kustantaja
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • Asiakaspalvelu
    • Puhelin: 0203 34433
    • +358 (0) 203 34433
    Seuraa meitä
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Uutiskirje
    Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • Tilaa KUNTO PLUS
    • KUNTO PLUS app
    • Etukauppa tilaajille
    • Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • FAQ
    • Wype – digilehdet
    • Ilmoita KUNTO PLUS
    • Yhteystiedot
    Ehdot ja käytännöt
    • Evästepolitiikka
    • Tietosuojalauseke
    • Käyttöehdot