Kukkakaalista on moneksi: sitä voi käyttää niin keittoon, salaattiin kuin pitsaankin – ja tietysti myös smoothieihin ja leivontaan. Maukas kaali sisältää runsaasti kylläisenä pitävää kuitua ja C-vitamiinia.
Unohda lapsuudesta tuttu mössöksi keitetty kukkakaali. Kukkakaalista on tullut kasviskeittiön uusi suosikki, koska se on maukas ja loputtoman monipuolinen raaka-aine. Kukkakaalia voi lisätä esimerkiksi salaatteihin tai napostella sellaisenaan herkullisen dipin kera. Kukkakaalia käytetään keittoihin ja soseisiin, sitä gratinoidaan uunissa, soseutetaan, siitä voi tehdä pizzapohjan tai raastaa vähäkaloriseksi, vähähiilihydraattiseksi vaihtoehdoksi* riisille.
Tämän viikon ruokalistan kanssa pääset testaamaan kukkakaalin monipuolisuutta itse. Jos et ole vielä kokeillut kukkakaaliriisiä, nyt saat siihen heti maanantaina mahdollisuuden, kun sitä tarjotaan uunilohen, juuresten ja hollandaisekastikkeen kanssa. Jopa kastikkeessa on kukkakaalia!
Perjantaina tarjolla on herkullista kukkakaalipitsaa, jonka täytteenä on kikherneitä, avokadoa ja marinoitua punasipulia. Molemmat reseptit ovat huippuherkullisia, mutta vielä niitäkin parempaa on uunissa paistettu barbecuemarinoitu kukkakaali, joka kääritään tortillojen sisään kasvisten ja avokadokastikkeen kera. Iso suositus!
Jos et vielä kyllästynyt kukkakaaliin, sitä löytyy myös viikonlopun bonusreseptistä, sillä ihanien suklaamuffinien taikinaan tulee puolikas kukkakaali, joka ei tuo leivonnaisiin niinkään makua kuin mahtavaa mehukkuutta. Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Nam, kukkakaalismoothie! Tiesitkö, että kukkakaalia voi käyttää myös smoothieissa? Yhtä annosta varten sekoita blenderissä: 100 g pakastekukkakaalia ja 100 g pakastemarjoja, 1 kypsän banaanin, 2 dl maitoa, 1 dl maustamatonta jogurttia ja halutessasi ripauksen vaniljajauhetta.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.