Suomalaiset suosivat Thaimaata – sekä matkakohteena että kokkauksessa. Sen ymmärtää, sillä thairuoka pursuaa tuoreita kasviksia, yrttejä ja mausteita, joiden myötä ruokaan saa helposti ihanaa makua, väriä ja eksoottisia tuoksuja.
Tämän viikon ruokalista kuljettaa siis maistuvalle matkalle kauas Aasiaan.
Ruokalistalla on runsaasti terveellisiä ja tuoreita kasviksia ja yrttejä, jotka tuovat ruokaan rutkasti makua. Makumatka sisältää niin inkivääriä, sitruunaruohoa, chiliä, valkosipulia kuin korianteriakin sekä soija-, kala- ja osterikastiketta suolaisuutta tuomaan.
Ruokalistalla on esimerkiksi herkullista sieni-katkarapukeittoa, chilillä ryyditettyä naudanliha-paprikasalaattia ja suosittua cashewbroileria padassa munakoison ja nuudelien kera. Ja jos haluat pitää viikossa ainakin yhden lihattoman päivän, kokeile tofu-kasvisrullia maapähkinäkastikkeen kera.
Viikon bonusreseptissäkin maistuu Kaukoitä. Viikonloppuna voit nimittäin ilahduttaa kotiväkeä tai vieraita eksoottisella mango-kookos-inkivääriraakakakulla. Oletko valmis? Makumatka voi alkaa :-)
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Kokeile korianteria Korianteri on thaikeittiön perusraaka-aine, mutta tämä yrtti jakaa ihmiset jyrkästi kahtia: toiset rakastavat sitä ja toiset eivät voi sietää suussaan saippualta maistuvaa yrttiä.
Korianteria kannattaa ehdottomasti kokeilla, ja jos et heti ihastu, sekoita se muiden yrttien ja mausteiden joukkoon, jolloin sen maku ei ole niin hallitseva mutta tuo silti ruokiin hyvän tujauksen Thaimaan makumaailmaa. Jos et kerta kaikkiaan voi sietää korianteria, korvaa se lehtipersiljalla ja lisää hieman reseptin muiden mausteiden ja yrttien määrää.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.