7 tapaa nauttia PINAATTIA
Smoothieissa. Lisää 1-2 kourallista pinaatinlehtiä smoothieainesten joukkoon. Jos käytät pakastettua, hienonnettua pinaattia, smoothie ei kaipaa jäitä.
Letuissa. Sekoita lettutaikinaan kourallinen silputtua tuoretta pinaattia tai pari palaa hienonnettua pakastepinaattia.
Salaateissa. Käytä pinaatinlehtiä salaatinlehtien tilalla.
Risotossa. Lisää tuoretta pinaattia valmiiseen risottoon samaan aikaan parmesaaniraasteen (ja mahdollisesti myös paistettujen sienten) kanssa.
Munakkaassa. Lisää pinaatinlehdet ensimmäisenä munakaspannuun ja kääntele niitä, kunnes ne "rentoutuvat" täysin, kaada munakasmassa päälle ja valmista munakas tavalliseen tapaan.
Kalan kaverina. Lisää kalalasagneen pinaatinlehtikerros, rullaa pinaatinlehtiä ahven- tai silakkafileiden sisään tai tee nahattomille kalafileille pinaattipeti uunivuokaan.
Leivonnassa. Lisää hienonnettua (tuoretta tai pakastettua) pinaattia leipä- tai sämpylätaikinaan.