Tuoreita persikoita ja nektariineja tulee yleensä syötyä välipalana, mutta oletko kokeillut niitä pääruuassa? Täältä saat 3 hedelmäistä ateriareseptiä.
Persikat ja nektariinit ovat parhaimmillaan loppukesästä kerättyään koko kesän aurinkoa itseensä. Pyöreät ja litteät nukkapintaiset persikat ja sileät nektariinit ovat kaikki hyviä kuidun, kaliumin sekä A- ja C-vitamiinin lähteitä. Persikoissa on jopa 90 % vettä, joten ei ole ihme, että ne ovat niin mehukkaita.
Viikon ruokalistalla on 3 ruokalaijia, jihin opn käytetty persikkaa. Maista persikkakeittoa, jossa on katkarapuja, karria ja kookosta sekä potkua chilistä tai nektariini-papusalaattia ja mausteisia lihapyöryköitä, jotka valmistuvat vain 20 minuutissa! Perjantaina tarjoillaan yksi kesän parhaista salaateista. Grillattuja persikoita mustikoiden, kvinoan, fetajuuston ja pinjansiementen kanssa – NIIN herkullista! Tarjoile salaatti grillatun broilerin kanssa. Jos et syö lihaa, käytä 1 dl kvinoaa per henki.
Jälkiruokareseptinä on marenkia ja marinoitua nektariinia. Nam!
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Kylmässä vai lämpimässä?
Persikoiden ja nektariinien säilyvyys riippuu säilytyksestä. Jos aiot käyttää ne pian tai kaipaat niiden kysyvän lisää, säilytä ne huoneenlämmössä. Jos haluat pidentää säilytysaikaa, voit laittaa ne jääkaapin vihanneslokeroon, jossa ne säilyvät ainakin viikon.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.