Yrtit ovat ihania niin lautasella kuin annoksissakin. Ne tuoksuvat, ovat terveellisiä ja antavat makua.
Jos käytät yrttejä lähinnä koristeena, kannattaa alkaa käyttämään niitä ruokaan anteliaammin, sillä silmänruuan lisäksi niissä on mahtavasti makua, värejä ja tuoksua ja niillä on vieläpä terveyshyötyjäkin.
Kun käytät reilusti yrttejä, voit vähentää suolaa. Tästä vaihtokaupasta kiittävät sydän ja verenkiertoelimistö sekä verenpaine. Yrteissä on myös runsaasti antioksidantteja ja eteerisiä öljyjä.
Tämän viiko ruokalistalla on runsaasti vihreitä mausteyrttejä. Lähi-Idästä makumaailmansa lainanneessa broileriannoksessa on mittavasti minttua, basilikaa ja korianteria, ja katkaraputäytteisissä kevätrullissa vesikrassia tai omia lempiyrttejäsi. Perjantain vihreässä pizzassa tuoksuvat basilika ja itse tehty pesto.
Viikonlopun bonuksena on isojen ja pienten suosikki, mintulla ja limellä maustettu passionhedelmäjuoma, joka valmistuu vartissa viilentämään oloa tai juomasekoituksien pohjaksi.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Yrttiperunat Anna (uusille)perunoille uutta aromia lisäämällä perunoiden keitinveteen yrttejä. Kokeile tavanomaisten tillinvarsien asemesta esimerkiksi lipstikkaa, mäkimeiramia tai timjamia.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.