Viikko 30

Hemmottele makusilmujasi yrteillä

Yrtit ovat ihania niin lautasella kuin annoksissakin. Ne tuoksuvat, ovat terveellisiä ja antavat makua.

Jos käytät yrttejä lähinnä koristeena, kannattaa alkaa käyttämään niitä ruokaan anteliaammin, sillä silmänruuan lisäksi niissä on mahtavasti makua, värejä ja tuoksua ja niillä on vieläpä terveyshyötyjäkin.

Kun käytät reilusti yrttejä, voit vähentää suolaa. Tästä vaihtokaupasta kiittävät sydän ja verenkiertoelimistö sekä verenpaine. Yrteissä on myös runsaasti antioksidantteja ja eteerisiä öljyjä.

Tämän viiko ruokalistalla on runsaasti vihreitä mausteyrttejä. Lähi-Idästä makumaailmansa lainanneessa broileriannoksessa on mittavasti minttua, basilikaa ja korianteria, ja katkaraputäytteisissä kevätrullissa vesikrassia tai omia lempiyrttejäsi. Perjantain vihreässä pizza ssa tuoksuvat basilika ja itse tehty pesto.

Viikonlopun bonuksena on isojen ja pienten suosikki, mintulla ja limellä maustettu passionhedelmäjuoma, joka valmistuu vartissa viilentämään oloa tai juomasekoituksien pohjaksi.

Hyvää ruokahalua!

Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 600 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia