Viikko 29

Melonia aamulla, päivällä ja illalla

Melonit ovat nyt sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan. Meloni sisältää runsaasti vettä, joten senkin puolesta sen syömistä voi kesällä suositella.

Melonissa on vain vähän energiaa, ja se sisältää paljon vähemmän sokeria kuin muut trooppiset hedelmät, kuten banaani ja ananas, joten siksi meloni sopii myös makealla herkutteluun ilman kalorien laskemista. Melonista jopa 95 prosenttia on vettä, mutta se sisältää silti myös vitamiineja, antioksidantteja ja kivennäisaineita.

Meloni maistuu päivän jokaisella aterialla – aamiaisella esimerkiksi lohkoina jogurtin päällä, raikkaana välipalana päivän mittaan tai terveellisinä jälkiruokana, mutta sen lisäksi melonista saa tehtyä myös todella herkullista päivällistä, joka sopii hellepäivän iltaan. Viikon ruokalistalla on tarjolla useita melonireseptejä. Kokeile esimerkiksi lohisalaattia melonin, verigreipin ja pinaatin kera tai mintunmakuista kurkkukeittoa, jota ryydittävät meloni ja parmankinkku. Perjantaina on tiedossa ihanan raikas tomaattisalaatti, johon vesimeloni, mansikat ja mozzarella tuovat ihanaa makua. Värikäs salaatti on oikea makupommi mutta myös ilo silmälle! Tarjoa salaatti vaikkapa broilerin lisukkeena tai tuoreen leivän kera.

Entä jälkiruoka? Melonilohkot ovat maukas ja nopea jälkkäri mutta jos ehdit, kokeile myös raikasta melonisorbettia, joka virkistää ja vie samalla makeanhimon mutta sisältää vain vähän energiaa.
Hyvää ruokahalua!

Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 600 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia