Tomaatteja on tarjolla ympäri vuoden, ja keskikesällä ne ovat parhaimmillaan.
Napostelutomaatit sopivat terveelliseksi välipalaksi sellaisenaan, ja tomaatti on hyvää keitoissa, salaateissa, punaisessa pestossa, salsoissa ja kastikkeissa. Tomaatti maistuu myös uunissa kypsennettynä, pikkelöitynä, hillottuna, grillattuna, aurinkokuivattuna.
Tomaatti on kestosuosikki salaateissa ja niin myös tälläkin viikolla. Sitä on nyt myös lisukkeissa sekä paneroidun kalan ja tartarkastikkeen seurana että paraskaalipohjaisen kinkkupitsan kaverina. Tomaatti on mukana myös salsassa meksikon kulhossa mausteisen kanan seurassa ja misomarinoidun lohen kanssa raparperiin yhdistettynä. Tomaattikeiton voi tarjoilla kylmänä tai kuumana rapeiden krutonkien sekä hienonnetun kurkun, paprikan ja punasipulin kanssa.
Tomaattijäätelöä on ollut aikanaan Neuvostoliitossa, ja Japanissa sellaista saa nykyisinkin. Tomaattisorbetti ja hilejuoma tomaatimehusta toimivat myös viilentävinä kesäherkkuina. Me tarjoilemme kuitenkin tällä kertaa bonusreseptinä koko perheelle maistuvaa vadelmaista semifreddoa – semifreddo on italiaa ja tarkoittaa pehmeää jäädykettä.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Säilytä huoneenlämmössä Tomaatit eivät pidä kylmässä säilyttämisestä. Tomaatin rakenne muuttuu kylmässä jauhoiseksi, ja maun kehittyminen pysähtyy. Vain ylikypsät tomaatit voi pelastaa kylmään, jolloin niiden kypsyminen pysähtyy, eikä makukaan juuri kärsi.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.