Viikko 27

Viikon teemana on tomaatti

Tomaatteja on tarjolla ympäri vuoden, ja keskikesällä ne ovat parhaimmillaan.

Napostelutomaatit sopivat terveelliseksi välipalaksi sellaisenaan, ja tomaatti on hyvää keitoissa, salaateissa, punaisessa pestossa, salsoissa ja kastikkeissa. Tomaatti maistuu myös uunissa kypsennettynä, pikkelöitynä, hillottuna, grillattuna, aurinkokuivattuna.

Viikon 5 ateriaehdotuksessa on kaikissa tomaattia mukana. Tomaattisalaatti on helppo, mutta me tarjoilemme maukkaita tomaatteja myös uunitomaatteina, raparperiin yhdistettynä salsakastikkeessa sekä tomaattikeitossa, joka on herkullista myös kylmänä. Tomaattikeiton voi tarjoilla kylmänä tai kuumana rapeiden krutonkien sekä hienonnetun kurkun, paprikan ja punasipulin kanssa.

Tomaattijäätelöä on ollut aikanaan Neuvostoliitossa, ja Japanissa sellaista saa nykyisinkin. Tomaattisorbetti ja hilejuoma tomaatimehusta toimivat myös viilentävinä kesäherkkuina. Me tarjoilemme kuitenkin tällä kertaa bonusreseptinä koko perheelle maistuvaa vadelmaista semifreddoa – semifreddo on italiaa ja tarkoittaa pehmeää jäädykettä.

Hyvää ruokahalua!

Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 600 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia