Grillaaminen kuuluu kesään! Grillailu ulkona koko perheen tai kaveriporukan voimin on ehkä parhaita asioita kesässä – varsinkin, kun grillissä tirisee jotakin terveellisempää kuin grillimakkaraa.
Makkara- tai grillikylkifestivaali tuo tullessaan koko joukon kaloreita, tyydyttynyttä rasvaa ja nokisista ja hiiltyneistä sapuskoista syöpää aiheuttavia karsinogeeneja. Grillaamisen varjopuolet on kuitenkin helppo välttää, kun ei grillaa punaista lihaa eikä kärvennä kaikkea nokiseksi. KUNTO PLUSsan ohjeilla grillailu on myös terveellistä.
Ruskista ritilällä, kypsennä foliossa, ulkopadassa tai muurikkapannulla.
Kääntele grillattavia niin ahkerasti, etteivät ne pala kypsentämisen aikana mustiksi.
Ota ruuat pois grillistä ennen kuin ne menevät mustaksi.
Jätä punainen liha pois grillistä. Vaihda pihvit, kyljykset, kylki ja makkarat tämän viikon ateriaehdotusten mukaisesti tonnikalapihveihin, kasviksiin, broileriin tai jätti- tai muihin rapuihin. Terveellistä grillailua!
PS: Jos sinulla ei ole tilaisuutta grillaamiseen ulkona, reseptit voi valmistaa käyttämällä parilapannua tai uunin grillivastusta.
Viikon vinkki
Saat noin 240 kcal vähemmän kaloreita, jos syöt 2 grillimakkaran sijasta 2 broilerinrintaa! Lisäksi tyydyttyneen rasvan osuus ja lisäaineiden määrä vähenee. Myös kylläisyyttä antavan proteiinin määrä on broilerinrinnassa suurempi kuin makkaroissa.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.