Viikko 24

Grillaaminen kuuluu kesään! Grillailu ulkona koko perheen tai kaveriporukan voimin on ehkä parhaita asioita kesässä – varsinkin, kun grillissä tirisee jotakin terveellisempää kuin grillimakkaraa.

Makkara- tai grillikylkifestivaali tuo tullessaan koko joukon kaloreita, tyydyttynyttä rasvaa ja nokisista ja hiiltyneistä sapuskoista syöpää aiheuttavia karsinogeeneja. Grillaamisen varjopuolet on kuitenkin helppo välttää, kun ei grillaa punaista lihaa eikä kärvennä kaikkea nokiseksi. KUNTO PLUSsan ohjeilla grillailu on myös terveellistä.

  • Savun syöpävaarallisista aineista eroon: käytä kaasugrilliä hiiligrillin sijasta.
  • Kärventyneiden lihojen karsinogeenit pois: vältä polttamasta grillattavia mustaksi.
  • Pidä ritilä 20–25 cm etäisyydellä liekistä.
  • Ruskista ritilällä, kypsennä foliossa, ulkopadassa tai muurikkapannulla.
  • Kääntele grillattavia niin ahkerasti, etteivät ne pala kypsentämisen aikana mustiksi.
  • Ota ruuat pois grillistä ennen kuin ne menevät mustaksi.

Jätä punainen liha pois grillistä. Vaihda pihvit, kyljykset, kylki ja makkarat tämän viikon ateriaehdotusten mukaisesti tonnikalapihveihin, kasviksiin, broileriin tai jätti- tai muihin rapuihin. Terveellistä grillailua!

PS: Jos sinulla ei ole tilaisuutta grillaamiseen ulkona, reseptit voi valmistaa käyttämällä parilapannua tai uunin grillivastusta.

Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 600 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia