Melkein kuin karkkia – tuoreita herneitä suoraan palosta. Terveellistä ja herkullista.
Herneillä on hyvä kylläisyysarvo, koska niissä on sekä proteiinia että kuitua. Tanskalaisen tutkimuksen mukaan herneet pitävät paremmin kylläisenä kuin liha. Tutkimuksessa koehenkilöt söivät herne-papupihviateriasta seuraavalla aterialla 12 % vähemmän kuin vastaavasta jauhelihapihviateriasta seuraavalla aterialla. Lisäksi herneissä on myös C- ja K-vitamiinia sekä rautaa.
Jos tuoreita herneitä ei ole saatavana, pakasteherneet ajavat hyvin saman asian. Pakasteherneet on kiehautettu ja pakastettu nopeasti sadon korjaamisen jälkeen. Tämän viikon resepteissä on useampana päivänä herneitä. Herneitä voi laittaa salaattiin, munakkaaseen, patoijin ja keittoihin, ja niistä voi myös tehdä pestoa, guacamolea tai hummusta.
Tämän viikon viikonloppuresepti on sekin vihreä – vaikkei siinä olekaan herneitä vaan avokadoa ja matchajauhetta, joista syntyy banaanin kanssa ihana matcha-nicecream eli banaanijäädyke, joka tarjotaan tummaan suklaaseen dipatuissa vohveleissa. Nam!
Nicecream-banaanien tulee olla mahdollisimman kypsiä. Tummuneet banaanit ovat jäädykkeessä onnen omiaan. Jos banaanit uhkaavat mennä vanhaksi, kuori ne ja pakasta, niin sinulla on jälkkäriainekset pakkasessa ja vältät ruokahävikin.
Nautitaan!
Viikon vinkki
Valitse pienimmät Kun tuoreiden herneides sesonki koitaa juhannuksen tienolla, kannattaa valita pienimmät palot, sillä pienet herneet ovat makeimpia ja mehukkaimpia. Suuret ovat jauhoisia, sillä sokeri muuttuu tärkkelykseksi herneiden kasvaessa kokoa.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.