Viikon ruokalistalla on Lähi-Idän makuja. Maukasta ja mausteista, muttei tulista, ja runsaasti kasviksia sekä yrttejä.
Lähi-Idän ruuat ovat terveellisiä ja kasvispainotteisia, ja punaista lihaa syödään vain harvoin. Proteiini saadaan useimmiten palkokasveista ja kanasta.
Maanantaina tarjotaan broileria ja kikhernepataa tiistaina porkkana-linssikeittoa. Keskiviikkona laitetaan kvinoa-feta-porkkanasalaattia ja tahinikastiketta, torstaina buddhakulho lohta, linssejä ja juureksia.
Viikonlopun kunniaksi perjantaina on lammaskuskus – jos lammas ei miellytä, lihan voi vaihtaa broileriin tai nautaan.
Bonusreseptinä on ohutta pannuleipää jogurtin ja valkosipulin kanssa. Ohutleipä sopii kaikkiin viikon resepteihin ja on herkkua hummuksen kanssa.
Kun nautit ruokajuomana minttuteetä, pääset oikeaan tunnelmaan.
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Täysjyvälisukkeita
Lähi-dän keittiössä käytetään lisukkeena bulguria ja kuskusryynejä. Kun valitset täysjyväversion, saat enemmän täyttävää ja terveellistä kuitua.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.