Mitä, mitä, mitä? Ei kai tässä ole tarkoitus alkaa fruitaariksi ja syödä pelkkiä hedelmiä? No, jos ihan tarkkoja ollaan, niin päivällisannokset sisältävät paljon muutakin, mutta hedelmät todellakin sopivat ihanasti myös päivällisruokiin. Sitähän ei kukaan pidä ihmeenä, että aamupuurossa tai jogurtissa syö marjoja tai hedelmiä, välipalaksi hedelmän ja jälkiruuaksi hedelmäsalaattia, joten ne kannattaa muistaa myös päivällistä valmistaessa. Tällä viikolla on tarjolla 6 maistiaiset herkullisista hedelmistä ja marjoista päivällispöydässä.
Marjat, melonit, ananas ja mango sopivat loistavasti salaatteihin sekä lihan, kalan ja äyriäisten kanssa. Omenat, appelsiinit ja granaattiomenan siemenet sekä puutarhamarjat sopivat kaalien kumppaniksi.
Viikon ruokalistalla on kokonaista neljä salaattia. Maanantaina salaatissa on helmispelttiä, broileria, pinaattia, fetaa ja menonia. Seuraavana päivänä tarjotaan suippokaalisalaattia, jossa on mustikoita, granaattiomenansiemeniä, fetaa ja saksanpähkinöitä.
Perjantaina tehdään aasialainen broileri-kaalisalaatti mangolla ja maapähkinäkastikkeella. Viikonlopun bonusreseptinä on rucola-mansikka-melonisalaatti parmesanlastuilla. Täydellinen tarjottava kesäkauden avajaisiin!
Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Mangon paloittelu
Oletko mangoa paloitellessasi kyynärpäitä myöten mangomehussa, ja enin osa hedelmälihasta on edelleen kiinni mangonkivessä ja kuoressa? Me opastamme, miten saat mangon herkullisen hedelmälihan siisteinä kuutioina irti.
Pidä mangoa pystyasennossa leikkuulautaa vasten ja leikkaa kivi irti molemmilta puolilta mahdollisimman tarkasti.
Viillä mangonpuolikkaiden hedelmälihaan ristikko kuorta myöten sitä kuitenkaan rikkomatta.
Käännä hedelmäliha puolikkaista ulos.
Leikkaa palat irti kuorta myöten.
HUOM! Jos mangon hedelmälihaa jäi kiinni kiveen, leikkaa se talteen ja käytä vaikka aamupalalla.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.