Parsan valmistus
VIHREÄ PARSA
Mistä kohdasta parsat pitää katsaista, ettei annoksiin päädy puumaista osaa? Ota parsan loppupäätä kaksin käsin kiinni ja taivuta loppupää alas, niin varsi katkeaa luonnostaan oikeasta kohdasta.
Miten vihreät parsat keitetään? Harvalla on korkeaa parsakattilaa, mutta paistinpannu on useimmilla – siihen parsat mahtuvat helposti suoraksi. Kiehauta vesi pannussa, lisää tilkka rapsiöljyä ja halutessasi ripaus suolaa. Keitä parsoja 1 minuutti. Voit myös paistaa vihreät parsat parilapannulla tilkassa öljyä. Parsat ovat valmiit, kun niihin tulee pannusta raidat.
VALKOINEN PARSA
Miten parsa kuoritaan? Kuori valkoiset parsat kuorimaveitsellä puolivälistä kohti tyveä. Katkaise kova kanta pois.
Miten valkoiset parsat keitetään? Kuumenna vesi kiehuvaksi pannussa tai kattilassa, lisää tilkka rapsiöljyä ja halutessasi ripaus suolaa. Keitä parsoja 7 minuuttia.