NettitreeniRuokalistaReittisuunnitteluReseptit
Etsi
Oma sivu
Kirjaudu
    NettitreeniRuokalistaReittisuunnitteluReseptit
Sulje
Kirjaudu
Etusivulle
    • KUNTO PLUSsan reittisuunnittelu
    • Laadi reitti
    • Omat reitit
    • TREENI
    • Treeniohjelmat
    • Nettitreeni
    • Pikatreeni
    • Harjoitteet
    • Voimaharjoittelu
    • Jooga
    • Urheiluvammat
    • Treenivaatteet ja -varusteet
    • Cooperin testi – kuntotesti
    • Juoksu
    • Kävely
    • Juoksuohjelmat
    • 5 km
    • 10 km
    • Puolimaraton
    • Maraton
    • Intervallijuoksu
    • RESEPTIT
    • Ruokaohjeet
    • Päivällinen
    • Lounas
    • Aamiainen
    • Leipä ja sämpylät
    • Salaatti
    • Leivonnaiset
    • Letut ja lettutaikina
    • Jälkiruoka
    • Terveelliset välipalat
    • Smoothiet
    • Mehut
    • Kasvisruoka
    • Muunna grammat desilitroiksi
    • TERVEELLISTÄ RUOKAA
    • Ravitsemusneuvoja
    • Treeni ja ravinto
    • Terveellisiä elintarvikkeita
    • LAIHDUTUS
    • Painonhallinta
    • KUNTO PLUS Ruokavalio
    • Laihdutusvinkit
    • Litteä vatsa
    • Energiankulutus
    • Painoindeksilaskuri
    • Kalorilaskuri
    • Laske kulutuksesi
    • TERVEYS
    • Ennaltaehkäisy
    • Sydän
    • Syöpä
    • Stressi
    • Uni
    • Hyvinvoiva vatsa
    • Psykologia
    • Seksi
    • Raskaus
    • Meditaatio
    • Kauneus ja hyvinvointi
  • Tilaa lehti
  • Etukauppa tilaajille
  • Mikä on KUNTO PLUS?
  • Tutustu lehteen
  • Asiakaspalvelu
  • Omat tiedot
  • Tallennetut artikkelit
  • Kirjaudu ulos
Terveellisiä reseptejä
Ruokaohjeet
Viikon ruo...

Viikon ruokalista

Kulhossa vihreää rapukeittoa
Viikko 17

Parsa on kevään kasvis

Euroopassa parsakausi on parhaimmillaan, joten seurataan trendiä! Tuoreet vihreät ja valkoiset parsat ovat ihanan maukkaita ja raikkaista, kuitupitoisia ja vähäkalorisia. Pohjoismaisia saati kotimaisia parsoja saa odottaa, joten täällä päästään nauttimaan parsakaudesta paljon pidempään kuin etelämpänä Euroopassa.

Maanantaina ei jaksa tehdä monimutkaista ruokaa, joten viikon alkajaisiksi tarjotaan parsa-lohipastaa, joka valmistuu 20 minuutissa! Nam! Tiistaina tarjotaan kvinoakulho, jossa on parsaa seuranaan broileria, avokadoa ja tomaattia.

Keskiviikkona parsat pääsevät pannulle parsafrittatassa eli italialaisessa munakkaassa. Torstaina ei olekaan hernekeittoa vaan kaunista ja helppoa parsakeittoa. Valmistuu vartissa ja on niin hyvää, että sitä sopii tarjota, kun haluaa tehdä vieraisiin vaikutuksen.

Viikon lopuksi tarjotaan currylihapullia, jotka ovat vähän terveellisempi versio perinteisestä pyörykkäannoksesta. Vähensimme lihan osuutta ja vaihdoimme pottumuusin tilalle kvinoaa ja vihreää parsaa, joista saa runsain mitoin täyttävää kuitua ja proteiinia.

Viikonloppua juhlistetaan valmistamalla hienostunutta kalaa ja parsaa kahdella tavalla!

Maanantai
Parsa-lohipasta
Päivällinen

Helppo parsa-lohipasta

Helppo ja herkullinen pasta valmistuu nopeasti ja sopii niin arkeen kuin viikonlopun herkutteluunkin.

589 kcal
20 minuuttia
Tiistai
Kulho, jossa kvinoaa, avokadoa, broileria ja tomaattia
Päivällinen

Kvinoakulho – broileria, avokadoa ja tomaattia

Kvinoapohjainen salaatti broilerilla, avokadolla ja tomaatilla höystettynä on runsasproteiininen ateria, joka sopii erityisesti treenin päälle nautittavaksi.

567 kcal
30 minuuttia
Keskiviikko
Parsamunakasta lautasella
Päivällinen

Parsamunakas

Tämän helpompaa ei olekaan: ihana parsamunakas valmistuu vartissa!

415 kcal
25 minuuttia
Torstai
Kulhossa vihreää rapukeittoa
Päivällinen

Vihreä rapu-parsakeitto

Helppo ja herkullinen ateria vartissa.

457 kcal
15 minuuttia
Perjantai
Lihapullia ja vihanneksia lautasella
Päivällinen

Currylihapullat

Kokeile helppoja ja nopeita currylihapullia, ihastut taatusti!

613 kcal
25 minuuttia
Viikonlopun iloksi
Kalaa, parsaa ja katkarapuja
Päivällinen

Kalaa kahdella tavalla

Kaunis, terveellinen ja herkullinen kala-annos on saanut inspiraationsa tanskalaisesta klassikkoannoksesta nimeltä "Tähdenlento", Stjerneskud.

355 kcal
20 minuuttia
Valkoista ja vihreiää parsaa

Viikon vinkki

Parsan valmistus

VIHREÄ PARSA
Mistä kohdasta parsat pitää katsaista, ettei annoksiin päädy puumaista osaa? Ota parsan loppupäätä kaksin käsin kiinni ja taivuta loppupää alas, niin varsi katkeaa luonnostaan oikeasta kohdasta.

Miten vihreät parsat keitetään? Harvalla on korkeaa parsakattilaa, mutta paistinpannu on useimmilla – siihen parsat mahtuvat helposti suoraksi. Kiehauta vesi pannussa, lisää tilkka rapsiöljyä ja halutessasi ripaus suolaa. Keitä parsoja 1 minuutti. Voit myös paistaa vihreät parsat parilapannulla tilkassa öljyä. Parsat ovat valmiit, kun niihin tulee pannusta raidat.

VALKOINEN PARSA
Miten parsa kuoritaan? Kuori valkoiset parsat kuorimaveitsellä puolivälistä kohti tyveä. Katkaise kova kanta pois.

Miten valkoiset parsat keitetään? Kuumenna vesi kiehuvaksi pannussa tai kattilassa, lisää tilkka rapsiöljyä ja halutessasi ripaus suolaa. Keitä parsoja 7 minuuttia.

Foodplan concepts background

KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia

Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.

Enintään 30 min valmistusaika
Enintään 650 kcal /ateria
Kalaa tai äyriäisiä 1 x viikko
Kasvisruokaa 1 x viikko
Terveellisiä aineksia
Näytä enemmän
    Kustantaja
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • Asiakaspalvelu
    • Puhelin: 0203 34433
    • +358 (0) 203 34433
    Seuraa meitä
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Uutiskirje
    Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • Tilaa KUNTO PLUS
    • KUNTO PLUS app
    • Etukauppa tilaajille
    • Tietoa KUNTO PLUSsasta
    • FAQ
    • Wype – digilehdet
    • Ilmoita KUNTO PLUS
    • Yhteystiedot
    Ehdot ja käytännöt
    • Evästepolitiikka
    • Tietosuojalauseke
    • Käyttöehdot