Jos väki nyrpistelee tähteille, se on vain siitä kiinni, että he eivät ole vielä syöneet KUNTO PLUSsan keräilyeriä, jotka auttavat vähentämään hävikkiä, säästävät ruokamenoissa ja ovat vielä hyviäkin.
Saat hyvän mielen, kun onnistut tekemään tähteistä hyvää, etkä joudu heittämään käyttökelpoista ruokaa pois. Jos aterialta jäi pastaa, joka odottaa puoliintumisaikansa täyttymistä jääkaapissa, jalosta se pastasalaattin kasvispihvien kaveriksi. Pastan kanssa salaattiin sopivat kaikki kasvikset, joita kotona sattuu olemaan.
Tiistaina tehdään vokkia, joka on ihanteellinen hävikkiruoka. Me vokkasimme mm. naudanlihasta, parsakaalista ja porkkanoista, mutta vokkiin sopivat yhtä hyvin myös mitkä tahansa muut lihat, kalat tai kasvikset, joita kaapista vain löytyy.
Broilerinjämät voi jatkojalostaa kanasalaatiksi, tässä tapauksessa broileri-caesarsalaatiksi, jolle annoimme vähän lisää ruokaisuutta helmispeltillä, mutta yhtä lailla tarkoitukseen sopivat mitkä tahansa suurimot tai riisi. Caesarsalaatille olennaiset leipäkrutongit syntyvät mistä tahansa kuivahtaneesta leivästä.
Torstaina on keittopäivä. Keitto on perinteinen kohde kaikelle, mitä on jäänyt. Me olemme käyttäneet broileria ja perunaa, mutta soppaan mahtuu mitä vain kaapista löytyy.
Perjantaina paistetaan vohveleita, joiden taikinaan saadaan sävyä parsakaalista, kesäkurpitsasta ja yrteistä. Vohvelitaikina ei vieroksu kaappin kertyneitä kasviksia eikä nuutuneita yrttejä. Ja jos vohveleita jää yli, ne maistuvat seuraavana aamuna paistetun munan kanssa.
Viikon bonusresepti on smoothie, johon saa ryppyiset omenat ja ruskeat banaanit sekä ne pakkasmarjat, joita ei tule koskaan syötyä sekä jogurtin- tai rahkanloput. Reseptissä on vadelmia ja mangoa, mutta ne voi huoletta vaihtaa ihan muihin marjoihin ja hedelmiin.
Hyvää ruokahalua!