Jos vain on munia, niistä saa aina syötävää. Monikäyttöinen muna maistuu keitettynä, uppomunina, paistettuna, munakkaana ja kokkelina.
Pääsiäisviikon aluksi nautitaan munakas broileri-pinaattitäytteellä. Seuraavana päivänä tarjotaan herkullista japanilaista broileriramen-keittoa, johon kuuluu keitetty muna.
Keskiviikkona kurvataan italiaan ja nautitaan terveellinen versio klassikosta pasta carbonara, jonka kastikkeessa on kananmunaa.
Torstaina paistetaan uunissa bataattia, häränsilmiä, punasipulia ja punaista paprikaa. Sopii lounaaksi tai tupla-annoksena salaatin kanssa päivälliseksi.
Perjantaina tehdään ylellinen nizzansalaatti, jossa on pikapaistettua tuoretta tonnikalaa, vihreitä papuja, perunaa, oliiveja ja keitetty muna.
Viikonlopun aamiaisella voi nauttia avokado-uppomunaleivän – helppoa ja herkullista.
Hyvää pääsiäistä!
Viikon vinkki
Monen värisiä pääsiäismunia
Jos pääsiäisen aamiaispyödässä tarjotaan keitetyjä munia, saa kuoriin hienoja sävyjä, kun laittaa keitetyt munat luonnonväriainekylpyyn – kurkumaa, punakaalia, mustikoita, punajuurta tai sipulinkuoria väriksi – ja kiinnitteeksi etikkaa ja suolaa.
Keltaiset pääsiäismunat: Kuumenna pienessä kattilassa vesi kiehuvaksi ja lisää siihen 1 tl suolaa, 1 rkl etikkaa ja 3 rkl kurkumaa ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Upota jäähtyneet keitetyt kananmunat veteen ja anna värjäytyä noin 30 minuuttia.
Siniset pääsiäismunat: Käytä kurkuman sijasta 200 g mustikkasurvosta tai 200 g punakaalisilppua.
Pinkit pääsiäismunat: Käytä kurkuman sijasta 200 g punajuurta.
Kultaiset pääsiäismunat: Käytä kurkuman sijasta 6–8 keltasipulin kuoret.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.