Kikherneet ovat oivallinen miedonmakuinen proteiinilähde, joissa on mukavasti myös terveellistä ja kylläisyyttä antavaa kuitua. Tällä viikolla tarjotaan kikherneitä ja muita palkokasveja, kuten papuja ja linssejä. Palkokasvit ovat kaikki hyviä ja terveellisempiä vaihtoehtoja lihalle.
Kikherneet ovat tuttuja hummuksesta, falafelpyöryköistä, minkä lisäksi niitä on tullut yllättäen vastaan myös vegaanisissa marengeissa ja kikherneblondieissa.
Viikon aluksi tarjotaan ruusukaali-caesarsalaattia, jossa on lisäksi avokadoa ja parmesaania sekä paahdettuja kikherneitä. Seuraavana päivänä on luvassa buddhakulho savulohta, linssejä ja uunijuureksia hunnutettuna yrttitahnalla. Kikherneitä on myös keskiviikon samettisessa tomaattikeitossa.
Torstaina tarjotaan papuja ja paistettua munaa tortillan päällä eli Huevos Rancheros. Perjantaina paistetaan kikhernevohveleita, jotka hunnutetaan punajuuritahnalla ja tarjoillaan värikkäiden kasvisten ja tahinikastikkeen kanssa.
Viikonlopun bonusreseptinä on itsetehty hummus, joka syntyy hetkessä säilykekikherneistä. Tarjoa paahdetun pitan kanssa tai napostelukasvisten dippinä. Hyvää ruokahalua!
Viikon vinkki
Kolme tapaa käyttää kikherneitä
KUIVATUT kikherneet – liota yön yli, keitä tunti ja käytä.
SÄILÖTYT kikherneet – tetrassa tai tölkissä. käyttövalmiina patoihin, keittoihin ja salaatteihin ja kaikkeen ruuanlaittoon. Helppoa! Bonuksena vegaaniseen leivontaan kiherneiden liemi eli aquafaba purkista.
PAAHDETUT kikherneet – paahda kypsennetyt tai huuhdotut säilyke-kikherneet uunissa tai pannulla, käytä salaattin tai snackina.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.