Talven kylmyydessä ja pimeydessä tarvitaan elämään ekstra-annos väriä ja vitamiineja – eli makeita ja mehukkaita sitrushedelmiä!
Kaupassa kannattaa ostaa kerralla isompi satsi, sillä tällä viikolla herkulliset hedelmät ovat mukana jokaisessa reseptissä, jos ei muuten niin mehuna. Sitrushedelmät sopivat myös erinomaisesti jälkiruoaksi ja välipalaksi ihan sinällään.
Viikko käynnistyy helpoilla pikkutortilloilla, joiden täytteeksi tulee muun muassa katkarapuja, appelsiinia, tomaattia ja avokadoa. Tiistaina tarjoillaan suippokaalisalaattia, joka saa pirteää makua limetistä. Myöhemmin viikolla luvassa on appelsiinimarinoitua uunilohta sekä maukkaita ja värikkäitä salaatteja, jotka ovat ilo niin silmälle kuin makuhermoillekin.
Viikon päätteeksi valmistetaan mausteisia lihapyöryköitä ja raikasta salaattia. Viikonloppuna raikasta sitrushedelmäteemaa jatketaan ihanalla, mehukkaalla klementiinikakulla, joka kruunataan kreikkaisella jogurtilla, appelsiiniviipaleilla, granaattiomenan siemenillä ja mintulla – voisiko tammikuu enää herkullisemmin alkaa!
Hyviä herkkuhetkiä!
Viikon vinkit
Näin leikkaat sitrushedelmän kuorettomaksi
Leikkaa hedelmälohkot "fileiksi" salaattien kaunistukseksi. Alla helpot vinkit!
Leikkaa palanen hedelmän kummastakin päästä ja aseta pohja alustaa vasten. Leikkaa kuori ylhäältä alas asti niin, että saat poistettua valkoisen osan kokonaan.
Ota hedelmä toiseen käteen ja leikkaa viipaleet irti kalvoista toisella kädellä.
Jos laitat kulhon alle, saat kerättyä leikkaamisessa valuvan mehun talteen, ja voit käyttää sitä vaikkapa marinadiin tai kastikkeeseen.
KUNTO PLUSsan ateriaehdotukset tekevät arjen aterioista innostavampia
Saat joka viikko 5 seuraavien periaatteiden mukaan laadittua terveellistä päivällisreseptiä sekä bonusreseptin viikonvaihteeksi.