Linssi-lehtikaalilastusalaatti

30 minuuttia
375 kcal

Herkkua on siinä monenlaista. Ja linssit tekevät annoksesta ruokaisan.

Linssi-lehtikaalilastusalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ pientä hokkaidokurpitsaa, 300 g
  • 1 dl vihreitä linssejä
  • ½ punasipulia
  • 1 raitajuuri
  • 2 kourallista rucolaa
  • ½ verigreippiä
  • ½ granaattiomenan siemenet

Lehtikaalisipsit

  • 3 suurta lehtikaalin lehteä
  • 2 tl oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa

Tahini-kastike

  • 2 tl tahinia
  • 1 limetin mehu
  • 1 tl agavesiirappia
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl vettä
  • Ripaus chiliä

Valmistus

  • Poista lehtikaalinlehdistä ruodit, ja kääntele lehdet öljyssä ja suolassa.
  • Paahda uunissa 150 asteessa noin 20 minuutia.
  • Sekoita kastike.
  • Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä.
  • Paloittele sillä aikaa muut kasvikset haluamallasi tavalla. Leikkaa greippilohkoista kalvot.

  • Annostele ainekset 2 kulhoon, lisää lehtikaalilastut viimeiseksi, juuri ennen tarjoilua.

  • Nauti tahinikastikkeen kera.