Linssi-lehtikaalilastusalaatti

Herkkua on siinä monenlaista. Ja linssit tekevät annoksesta ruokaisan.

keskiviikko 9. joulukuuta 2015 teksti KUNTOPLUS

Linssi-lehtikaalilastusalaatti

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

½ pientä hokkaidokurpitsaa, 300 g

1 dl vihreitä linssejä

½ punasipulia

1 raitajuuri

2 kourallista rucolaa

½ verigreippiä

½ granaattiomenan siemenet

Lehtikaalisipsit

3 suurta lehtikaalin lehteä

2 tl oliiviöljyä

1/5 tl suolaa

Tahini-kastike

2 tl tahinia

1 limetin mehu

1 tl agavesiirappia

1 rkl soijakastiketta

1 rkl vettä

Ripaus chiliä

Valmistus

  • Poista lehtikaalinlehdistä ruodit, ja kääntele lehdet öljyssä ja suolassa.

  • Paahda uunissa 150 asteessa noin 20 minuutia.
  • Sekoita kastike.
  • Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan, anna jäähtyä.
  • Paloittele sillä aikaa muut kasvikset haluamallasi tavalla. Leikkaa greippilohkoista kalvot.

  • Annostele ainekset 2 kulhoon, lisää lehtikaalilastut viimeiseksi, juuri ennen tarjoilua.
  • Nauti tahinikastikkeen kera.

ravintosisältö/annos

Energiaa: 375 kcal

Proteiinia: 19 g

Rasvaa: 14 g

Hiilihydraattia: 46,5 g

Kuitua: 4,3 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee