värikästä salaattia lautasella
© wichmann+bendtsen

Värikäs vegaaninen salaatti

Kuka vielä väittää, että salaatit ovat tylsää syötävää?

tiistai 21. maaliskuuta 2017 teksti Signe Leth ja Martin Kreutzer

Vegaaninen salaatti, jossa maistuvat bataatti, kikherneet ja tahini

2 annosta

1 purkillinen kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna

250 g bataattia kuutioina

1 rkl oliiviöljyä

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 tl jauhettua paprikaa

1/3 tl valkosipulijauhetta

¼-½ tl cayennenpippuria

merisuolaa

jauhettua mustapippuria

Salaatti:

50 g lehtikaalia pilkottuna

50 g salaattisekoitusta

½ appelsiinia ohuina siivuina

1 porkkana suikaloituna

1 pieni raitajuuri pilkottuna

1 tl mustia seesaminsiemeniä

Tahinikastike:

1 valkosipulin kynsi pilkottuna

½ sitruunan mehu

2 rkl tahinia

1 tl vaahterasiirappia

merisuolaa

jauhettua mustapippuria

½ dl vettä

Vegaanisen salaatin valmistus

  • Kuivaa kikherneet huolellisesti, ja pane ne kulhoon bataattikuutioiden kanssa. 
  • Sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
  • Pane bataattikuutiot ja kikherneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia kunnes kikherneet ovat rapeita ja bataatit pehmeitä. 
  • Kääntele muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi, täyteläiseksi seokseksi.
  • Jaa kikherneet, bataatit, lehtikaali, salaattisekoitus, appelsiini, porkkana, raitajuuri, seesaminsiemenet ja 1 ruokalusikallinen tahinikastiketta kahdelle lautaselle. 
  • Tarjoile heti.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 479 kcal
Proteiinia 16,7 g
Rasvaa 18,2 g
Hiilihydraattia 68,6 g
Kuitua 16,4 g 

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee