Vegaaninen salaatti, jossa maistuvat bataatti, kikherneet ja tahini
2 annosta
1 purkillinen kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna
250 g bataattia kuutioina
1 rkl oliiviöljyä
1 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl jauhettua paprikaa
1/3 tl valkosipulijauhetta
¼-½ tl cayennenpippuria
merisuolaa
jauhettua mustapippuria
Salaatti:
50 g lehtikaalia pilkottuna
50 g salaattisekoitusta
½ appelsiinia ohuina siivuina
1 porkkana suikaloituna
1 pieni raitajuuri pilkottuna
1 tl mustia seesaminsiemeniä
Tahinikastike:
1 valkosipulin kynsi pilkottuna
½ sitruunan mehu
2 rkl tahinia
1 tl vaahterasiirappia
merisuolaa
jauhettua mustapippuria
½ dl vettä
Vegaanisen salaatin valmistus
- Kuivaa kikherneet huolellisesti, ja pane ne kulhoon bataattikuutioiden kanssa.
- Sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
- Pane bataattikuutiot ja kikherneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia kunnes kikherneet ovat rapeita ja bataatit pehmeitä.
- Kääntele muutaman kerran kypsennyksen aikana.
- Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi, täyteläiseksi seokseksi.
- Jaa kikherneet, bataatit, lehtikaali, salaattisekoitus, appelsiini, porkkana, raitajuuri, seesaminsiemenet ja 1 ruokalusikallinen tahinikastiketta kahdelle lautaselle.
- Tarjoile heti.
Ravintosisältö/annos
Energiaa 479 kcal
Proteiinia 16,7 g
Rasvaa 18,2 g
Hiilihydraattia 68,6 g
Kuitua 16,4 g