värikästä salaattia lautasella
© wichmann+bendtsen

Värikäs vegaaninen salaatti

Kuka vielä väittää, että salaatit ovat tylsää syötävää?

tiistai 21. maaliskuuta 2017 teksti M. Kreutzer ja S. Leth

Vegaaninen salaatti, jossa maistuvat bataatti, kikherneet ja tahini

2 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 5 minuuttia

Valmistusaika: 25 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

1 purkillinen kikherneitä valutettuna ja huuhdeltuna

250 g bataattia kuutioina

1 rkl oliiviöljyä

1 tl jauhettua juustokuminaa

1 tl jauhettua paprikaa

1/3 tl valkosipulijauhetta

¼-½ tl cayennenpippuria

merisuolaa

jauhettua mustapippuria

Salaatti

50 g lehtikaalia pilkottuna

50 g salaattisekoitusta

½ appelsiinia ohuina siivuina

1 porkkana suikaloituna

1 pieni raitajuuri pilkottuna

1 tl mustia seesaminsiemeniä

Tahinikastike

1 valkosipulin kynsi pilkottuna

½ sitruunan mehu

2 rkl tahinia

1 tl vaahterasiirappia

merisuolaa

jauhettua mustapippuria

½ dl vettä

Vegaanisen salaatin valmistus

  • Kuivaa kikherneet huolellisesti, ja pane ne kulhoon bataattikuutioiden kanssa.

  • Sekoita joukkoon öljy ja mausteet.
  • Pane bataattikuutiot ja kikherneet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia kunnes kikherneet ovat rapeita ja bataatit pehmeitä.
  • Kääntele muutaman kerran kypsennyksen aikana.
  • Valmista kastike sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi, täyteläiseksi seokseksi.
  • Jaa kikherneet, bataatit, lehtikaali, salaattisekoitus, appelsiini, porkkana, raitajuuri, seesaminsiemenet ja 1 ruokalusikallinen tahinikastiketta kahdelle lautaselle.
  • Tarjoile heti.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 479 kcal

Proteiinia: 16,7 g

Rasvaa: 18,2 g

Hiilihydraattia: 68,6 g

Kuitua: 16,4 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee