Texmex-kulho jauhelihan ja avokadon kera

15 minuuttia
580 kcal

Jos olet kyllästynyt rouskuttamaan samaa salaattia joka viikko, kokeile tätä reseptiä! Herkullisen ja täyttävän salaatin juju on meksikolainen twisti. Kaunis kulho tarjoaa myös silmänruokaa!

Salaattia jauhelihan ja avokadon kera

SALAATTIKO TYLSÄ RUOKA? Ei suinkaan!

© wichmann+bendtsen

Texmex-kulho jauhelihan ja avokadon kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • ½ sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • tuoretta chilipaprikaa
  • 1 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 hyppysellinen kuminaa
  • ½ tl paprikaa
  • ½ tl korianteria
  • 220 g vähärasvaista naudan jauhelihaa
  • 1 porkkanaa
  • 200 g suippo- tai punakaalia
  • 100 g tomaattia
  • 1 avokado
  • 1 hyppysellinen kuminaa
  • sitruunamehua
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 kourallista vuonankaalia
  • 2 dl maissia
  • tuoretta korianteria

Valmistus

  • Pieni sipuli, valkosipuli ja chilipaprika. Kuullota paistinpannulla kuminan, paprikan ja korianterin kera. Lisää jauheliha ja paista, kunnes liha on kypsää.
  • Raasta porkkana ja suikaloi kaali ohuiksi suikaleiksi. Viipaloi tomaatti. Murskaa avokado ja sekoita yhteen kuminan, sitruunamehun, suolan ja pippurin kanssa.
  • Kokoa annokset kahteen kulhoon. Laita niihin kasviksia, vuonankaalia, maissia ja maustettua jauhelihaa sekä avokadomurskaa. Leikkaa päälle tuoretta korianteria.

VINKKI! Tarjoa aterian lisänä tortillalastuja, jotka voi tarjota joko kokonaisina tai murskata kulhoon annoksen päälle.