Suippokaali-kikherne-avokadosalaatti

30 minuuttia
514 kcal

Herkullinen suippokaalisalaatti paahdettujen kikherneiden ja avokadon kanssa on maukas kasvislisuke mille tahansa aterialle. Värikäs salaatti on myös ilo silmälle!

Suippokaali-kikherne-avokadosalaatti

LISÄÄ VÄRIÄ LAUTASELLE – värikäs salaatti sisältää kaalia, paahdettuja kikherneitä ja avokadoa.

© wichmann+bendtsen

Suippokaali-kikherne-avokadosalaatti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g suippokaalia
  • 1 tlk kikherneitä
  • 1½ tl juustokuminaa
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 appelsiini
  • 1 kourallista minttua
  • 1 avokado

Kastike

  • 1 appelsiinin kuori ja mehu
  • 1 limetti
  • 1 tl vaaleaa hunajaa
  • 2 tl oliiviöljyä

Valmistus

  • Suikaloi kaali.
  • Valuta kikherneet ja paahda niitä pannulla juustokuminalla, suolalla ja pippurilla maustetussa öljyssä 5–7 minuuttia.
  • Kuori ja viipaloi appelsiini ja hienonna minttu. Sekoita joukkoon kaali.
  • Sekoita kastike ja kääntele salaatin joukkoon.
  • Lisää kikherneet ja avokadoviipaleet.
  • Ripottele päälle vähän suolaa ja pippuria.

VINKKI! Suippokaali ja omenalohkot sopivat myös hyvin yhteen. Myös savoijinkaali sopii tähän salaattiin.