Ramenkulho
© wichmann+bendtsen

Ramenkeitto broilerin kera

Japanilaisen ramenkeiton valmistus on superhelppoa!

keskiviikko 5. huhtikuuta 2017 teksti E. Bøjlund ja A. Larsen

Broileri-ramenkeitto

4 annosta

TARVITTAVA AIKA

Valmisteluaika: 10 minuuttia

Valmistusaika: 20 minuuttia

Aika yhteensä: 30 minuuttia

AINEKSET

2 broilerin rintafileetä

ekstraneitsytoliiviöljyä

terijakikastiketta

4 kananmunaa

1 l kanalientä

2 valkosipulinkynttä

inkivääriä (parin sentin pala)

16 vihreää papua

merisuolaa

kylmäpuristettua rypsi- tai rapsiöljyä

50 g (tattari)nuudeleita

2 lehtimangoldin tai paksoin (pinaattikiinankaalin) lehteä

kourallinen babypinaattia

pieni kourallinen korianteria

pieni kourallinen thaibasilikaa

Valmistus

  • Voitele rintafileet öljyllä ja ruskista molemmilta puolilta.
  • Pienennä lämpöä ja kypsennä 5–6 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Ripottele lopussa fileiden päälle terijakia, joka karamellisoituu lihan pintaan.
  • Anna fileiden vetäytyä hetki.
  • Viipaloi fileet ennen tarjoilua.
  • Keitä kananmunia seitsemän minuuttia.
  • Valmista kanaliemi.
  • Kuori valkosipuli ja inkivääri, hienonna ja lisää keittoon.
  • Huuhtele pavut ja keitä kolme minuuttia.
  • Lisää keitinveteen ripaus suolaa ja rypsiöljyä.
  • Valuta ja halkaise pavut pituussuunnassa.
  • Keitä nuudelit.
  • Huuhtele lehtimangoldi, pinaatti ja yrtit.
  • Lisää lehtimangoldi ja pinaatti keittoon.
  • Mausta keitto ja jaa se kulhoihin.
  • Lisää pavut, nuudelit, broileri, kananmunat ja yrtit.

Ihastuitko aasialaisiin makuihin? Kokeile myös misokeittoa sienten kera.

Ravintosisältö/annos

Energiaa: 348 kcal

Proteiinia: 25,8 g

Rasvaa: 16,8 g

Hiilihydraattia: 25,9 g

Kuitua: 4,9 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Kuinka usein teet ruokaa itse?

KUNTO PLUS suosittelee