lohta ja salaattia lautasella
© wichmann+bendtsen

Raikas ja värikäs sushisalaatti

Syötkö riittävästi kalaa? Korjaa tilanne herkullisella sushisalaatilla!

torstai 23. maaliskuuta 2017 teksti Signe Leth ja Martin Kreutzer

Sushisalaatti: lohta, edamamepapuja ja misokastiketta

2 annosta

75 g ruskeita herkkusieniä

1 rkl soijaa

225 g lohifileetä*

50 g pinaattia

1 dl suikaloitua punakaalia

100 g edamamepapuja

1 porkkana suikaloituna

1 avokado viipaloituna

1 kevätsipuli silputtuna

1 tl mustia seesaminsiemeniä

10 kuivattua karpaloa

* Käytä mahdollisimman tuoretta kalaa; se maistuu raikkaimmalta. Kalatiskiltä näet lohen pyyntipäivän.

Misokastike:

1 rkl valkoista misotahnaa

½ rkl seesamiöljyä

¼ limetin mehu

½ rkl soijakastiketta

¾ rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Sushisalaatin valmistus

  • Paista herkkusieniä soijakastikkeessa pari minuuttia kuumalla pannulla.
  • Valmista misokastike sekoittamalla ainekset keskenään.
  • Ohenna kastiketta tarvittaessa tilkalla vettä.
  • Kuutioi lohi. Jaa lohikuutiot ja muut ainekset kahdelle lautaselle, ja lisää puoli ruokalusikallista misokastiketta annosta kohden.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 559 kcal
Proteiinia 35,1 g
Rasvaa 35 g
Hiilihydraattia 32,6 g
Kuitua 11 g

Salaattivinkkejä!

Täyttävän salaatin aineksia

  • Proteiinia: broileri, tonnikala, lohi, kikherneet, kuivatut pavut ja linssit, muna ja parmesaanijuusto
  • Hyvää rasvaa: lohi, parmesaani, avokado, pähkinät ja öljypohjaiset kastikkeet
  • Kuitua: kaalit, porkkana ja vihreät herneet

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee