Paahdettua lohta ja uunijuureksia

30 minuuttia
623 kcal

Kokeile herkkureseptiä, jossa sekä lohi että juurekset kypsennetään yhtä aikaa uunissa. Maku on taivaallinen, ja ateriasta saat runsaasti kuitua ja terveellistä rasvaa.

Paahdettua lohta ja uunijuureksia

HELPPO JA NOPEA PÄIVÄLLINEN – lohta ja juureksia uunissa.

© wichmann+bendtsen

Paahdettua lohta ja uunijuureksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g punajuurta
  • 250 g palsternakkaa
  • 350 g porkkanaa
  • 1½ rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 2 suurta palaa lohifileetä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 dl vähärasvaista kreikkalaista jogurttia
  • 2 rkl pestoa
  • tuoretta timjamia maun mukaan

Valmistus

  • Lämmitä kiertoilmalla uuni 200 asteeseen.
  • Kuori ja paloittele juurekset. Levitä leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  • Pirskota päälle öljyä, suolaa ja pippuria ja laita pelti uuniin.
  • Mausta lohifileet sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Laita lohi uuniin, kun juurekset ovat kypsyneet 10 minuuttia. Vähennä lämpöä 175 asteeseen. Paista molempia vielä 15 minuuttia.
  • Sekoita sillä välin loppu sitruunamehu, jogurtti, pesto, suola ja pippuri dippikastikkeeksi. Tarjoa kalan ja juuresten kanssa ja ripottele annosten päälle hieman tuoretta timjamia.

VINKKI! Peston voi korvata myös tartartkastikkeella, jos kaipaat vaihtelua.

VINKKI! Tätä ruokaa voisi ahmia mielin määrin, mutta syö hitaasti ja nautiskellen, jotta vatsa ehtii rekisteröidä kylläisyyden tunteen ennen kuin ahmit liikaa.