Lohta ja uunijuureksia

30 minuuttia
444 kcal

Helppo mutta huippumaukas resepti – lohta juuresten, kukkakaaliriisin ja hollandaisekastikkeen kera. Ateria sisältää runsaasti kasviksia, kylläisenä pitävää proteiinia, hyviä rasvahappoja ja vatsaystävällistä kuitua. Käy pöytään!

Lautasella lohta, kukkakaaliriisiä, juureksia ja kastiketta

LOHTA JA UUNIJUUREKSIA – helposti lisää kasviksia ruokavalioon.

© wichmann+bendtsen

Lohta ja uunijuureksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 300 g juureksia
  • 2 palaa lohta
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl rosmariinia
  • 1 rkl oliiviöljyä

Hollandaisekastike

  • ¼ kukkakaalia
  • ¼ purjon valkoista osaa
  • ½ pientä porkkanaa
  • 2 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutiota
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ½ sitruunan mehu
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Kukkakaaliriisi

  • ¼ kukkakaalia raastimella raastettuna

Koristeeksi

  • lehtipersiljaa

Valmistus

  • Kuori ja kuutioi juurekset. Lisää ruokalusikallinen öljyä, vähän suolaa ja pippuria ja ½ tl rosmariinia.
  • Pane lohipalat uunivuokaan, johon mahtuvat myös juurekset. Mausta suolalla, pippurilla ja ½ tl:lla rosmariinia.
  • Lisää juureskuutiot vuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
  • Paloittele kukkakaali ja viipaloi porkkana ja purjo kattilaan. Lisää vesi, liemikuutio ja etikka.
  • Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia kunnes kasvikset ovat täysin pehmeitä. Soseuta kastike sileäksi. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.
  • Silppua kukkakaali ja paista sitä pannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Koristele annokset lehtipersiljalla.

VINKKI! Kukkakaalilisäkkeessä on vähemmän kaloreita kuin valkoisessa riisissä, mutta tuplasti kuitua.