Lohta hollandaise

Päivällinen

maanantai 30. elokuuta 2010 teksti KUNTO PLUS

1 annos

150 g lohifileetä
½ dl rasvatonta maitoa
1 tl vehnäjauhoja
½ keltuaista
1 tl sitruunamehua (ja vähän luomusitruunan raastettua kuorta)
2 tl hienonnettua salottisipulia
1 tl voisulaa
suolaa ja pippuria
500 g paloiteltuja kasviksia
(porkkanaa, selleriä, kesäkurpitsaa)
½ dl hienonnettua persiljaa
1 - 5 rkl kirjolohenmätiä


Valmistus

Puhdista kasvikset ja kuutioi ne. Höyrytä kasvikset vähässä vedessä 2 - 3 minuuttia niin, että ne jäävät napakoiksi.

Sekoita maito ja jauhot keskenään, kuumenna kiehuvaksi ja hauduta 3 minuuttia koko ajan hämmentäen.

Vatkaa keltuainen, sitruunamehu, salottisipuli ja voisula kastikkeen joukkoon. Mausta kastike suolalla ja pippurilla sekä halutessasi sitruunankuoriraasteella. Sekoita höyrytetyt kasvikset kastikkeen joukkoon.

Paista lohi parilapannussa. Sekoita persilja ja kirjolohenmäti kastikkeen joukkoon juuri ennen tarjoilua.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2019!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mihin kohtaan kehossasi olet kaikkein tyytyväisin?


KUNTO PLUS suosittelee