Linssi-kesäkurpitsaspagetti

20 minuuttia
593 kcal

Vaihda lihasta tehty spagetti bolognese linssiversioon, jossa osa spagetista korvataan lisäksi kesäkurpitsalla. Terveellinen, helppo ja nopea ateria on myös herkullinen ja lihaton. Varma hitti!

Linssi-kesäkurpitsaspagetti

PÄIVÄLLINEN 20 MINUUTISSA – kokeile maukasta linssispagettia kesäkurpitsan kera.

© wichmann+bendtsen

Linssi-kesäkurpitsaspagetti

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ tl öljyä paistamiseen
  • 1½ dl punaisia linssejä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • 6 dl vettä
  • ½ liemikuutio
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl timjamia
  • 2 tl oreganoa
  • 1 tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Lisäksi:

  • 200 g kesäkurpitsaa
  • 1½ dl kypsää täysjyväspagettia, raakapaino 80 g
  • 1 dl parmesaaniraastetta
  • tuoretta basilikaa
  • kirsikkatomaatteja

Valmistus

  • Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit.
  • Lisää linssit, tomaattimurska, vesi, liemikuutio, tomaattipyree ja mausteet. Anna kiehua kannen alla noin 15 min.
  • Keita spagetti ja leikkaa kesäkurpitsa spiraalileikkurilla.
  • Sekoita spagetti ja kesäkurpitsa. Laita lautaselle spagettia, kesäkurpitsaa, kastiketta, parmesaania ja päälle tuoretta basilikaa.

Vinkki! Tee kaksinkertainen annos ja laita puolet pakastimeen, niin valmiina on helppo ateria myös toiseksi päiväksi.

Vinkki! Jos haluat tehdä vegaaniversion, korvaa parmesaani ravintohiivahiutaleilla tai vegaanisella juustolla.