Chiliä
© wichmann+bendtsen

Lempeän tulinen chili-kidneypapukeitto

Lempeän tulinen chilikeitto on täydellinen ruoka flunssapotilaalle.

torstai 15. helmikuuta 2018 teksti Signe Leth

Chiliä ja kidneypapuja

4 annosta

2 punaista chiliä
2 isoa valkosipulia
1 punainen paprika
3 porkkanaa
2 sipulia
1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
merisuolaa
mustapippuria myllystä
1½ rkl paprikajauhetta
1½ tl juustokuminaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tölkki tomaattimurskaa
2½ rkl tomaattipyreetä
7½ dl kasvislientä
1 tölkki kidneypapuja


Lisäksi

4 rkl kurpitsansiemeniä
25 g (sinimailasen) ituja
kourallinen basilikanlehtiä


Tiesitkö, että chili saattaa jopa pidentää ikää?

Valmistus

  • Hienonna chilit ja valkosipulit, paloittele paprika, porkkanat ja sipulit. Kuullota aineksia öljyssä noin 5 minuuttia. Mausta ja kuullota lisää.
  • Valmista kasvisliemi ja lisää se sekä tomaattimurska ja -pyree seokseen. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna hautua 20–25 minuuttia.
  • Paahda kurpitsansiemeniä merisuolan kera, kunnes siemenet alkavat poksahdella.
  • Soseuta keitto sauva­sekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla, ja lisää maun mukaan muita mausteita.
  • Valuta ja huuhdo pavut, lisää ne keittoon ja kuumenna. Koristele kurpitsansiemenillä, iduilla ja basilikalla.

Ravintosisältö/annos

Energiaa 259 kcal
Proteiinia 12,2 g
Rasvaa 9,4 g
Hiilihydraattia 37,3 g
Kuitua 11,2 g

Saavuta tavoitteesi vuonna 2018!

Ehkä sinua kiinnostaa...

KUNTO PLUS suosittelee