Kinkkupitsa ilman jauhoa

30 minuuttia
606 kcal

Pitsa maistuu useimmille, ja vielä parempi herkusta tulee, kun sen tekee itse ja lisää päälle juuri itselle maistuvat täytteet ja tarjoaa lisäksi raikasta salaattia. Kokeile KUNTO PLUSsan itse tehtyä kinkkupitsaa, joka valmistuu täysin ilman jauhoa.

Kinkkupitsaa ja salaattia

PITSAN VOI VALMISTAA MYÖS YHDELLE HENGELLE, sillä se säilyy mainiosti seuraavaan päivään.

© wichmann+bendtsen

Kinkkupitsa ilman jauhoa

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 250 g parsakaalia
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl psylliumkuitujauhetta
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Täytteet:

  • 5 rkl paseerattua tomaattia
  • 40 g mozzarellaa
  • 4 viipaletta kinkkua
  • 1 kourallista rucolaa
  • 1 dl parmesaania

Salaatti:

  • 4 kourallista salaattia
  • 400 g kirsikkatomaatteja
  • 1 punasipuli
  • tuoretta basilikaa
  • 2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Lämmitä uuni 190 asteeseen.
  • Jauha parsakaali muruksi tehosekoittimessa. Lisää kananmunat, kaurahiutaleet, psyllium, suola ja pippuri ja sekoita pehmeäksi taikinaksi.
  • Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Täytä noin 2/3 pellistä. Paista pohjaa 18 minuuttia.
  • Laita salaatti kulhoon ja lisää päälle puolitetut tomaatit, renkaiksi leikattu punasipuli ja hieman tuoretta basilikaa.
  • Laita paseerattu tomaatti ja mozzarella pitsapohjan päälle ja paista vielä 10 minuuttia.
  • Sekoita öljy, etikka, suola ja pippuri yhteen kastikkeeksi.
  • Lisää paistetun pitsan päälle kinkkua, rucolaa ja parmesaania. Tarjoa salaatin ja kastikkeen kera.

VINKKI! Käytä paseerattua tomaattia vain ohjeessa annettu määrä, ettei pohjasta tulee liian kosteaa. Anna pitsan jäähtyä hetki, ennen kuin lisäät kinkun ja rucolan pitsan päälle.