Buddhakulho – lohta, linssejä ja uunijuureksia

30 minuuttia
486 kcal

Jos kuitupitoinen ruoka tuntuu ajatuksenakin puisevalta, tämä herkkukulho muuttaa mielesi – lohi, linssit ja uunijuurekset tarjoavat tuhdin annoksen kuitua superherkullisessa muodossa.

Lohta, linssejä ja uunijuureksia kulhossa

BUDDHAKULHO on ravintokuidun runsaudensarvi!

© wichmann+bendtsen

Buddhakulho – lohta, linssejä ja uunijuureksia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 400 g juureksia, esim. porkkanaa, punajuurta ja palsternakkaa
  • ½ rkl oliiviöljyä
  • 1 tl rosmariinia
  • merisuolaa
  • mustapippuria
  • ½ tölkki kypsiä, vihreitä linssejä
  • 175 g lämminsavulohta
  • 25 g hasselpähkinöitä
  • 62 g vuonankaalia tai rucolaa

Kastike

  • 1 kourallista yrttejä, esim. basilikaa, ruohosipulia ja persiljaa
  • ¾ dl jogurttia
  • ½ tl limettimehua
  • ½ tl karkeaa sinappia
  • merisuolaa
  • mustapippuria

Valmistus

  • Kuori ja suikaloi juurekset. Huuhtele ja valuta linssit.
  • Levitä juurekset uunivuokaan, pirskota päälle öljyä, rosmariinia, suolaa ja pippuria. Kypsennä noin 25 minuuttia 200 asteessa.
  • Hienonna yrtit ja sekoita ne rahkan joukkoon. Mausta kastike limettimehulla, sinapilla ja suolalla.
  • Jaa linssit, lohi ja vuonankaali neljään kulhoon. Lusikoi kastiketta ja ripottele rouhittuja hasselpähkinöitä päälle.

VINKKI! Vihreät linssit sopivat erinomaisesti sekä salaatteihin että lämpimiin kasvisruokiin.