Hehkua ja energiaa syksyyn maukkaalla kurpitsamehulla

Syksy saattaa tuntua kylmältä ja pimeältä, joten mikset piristäisi päivääsi herkullisen makealla kurpitsamehulla. Aineksissa on runsaasti tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita, jotka auttavat säilymään terveenä talven yli.

torstai 12. lokakuuta 2017 teksti J. Johannesen

Kurpitsasta saa väriä keittiöön, kun päivät alkavat syksyn myötä lyhentyä ja pimentyä. Värin lisäksi kurpitsa on täynnä hyviä ravintoaineita, ja lisäksi se sisältää vain vähän energiaa. 

Kerromme, miten saat kurpitsasta irti parhaan hyödyn. 

Asiantuntijoiden lisäksi myös tavalliset ruuanlaittajat ovat havahtuneet huomaamaan syksyisen herkun hyödyt. KUNTO PLUSsan tuoremehutuntija hyödyntää kurpitsaa herkullisissa mehuissa ja kertoo, kuinka valmistat raikkaan mehun, joka tuo poskille lämmintä hehkua ja antaa lisää virtaa kylmiin päiviin. 

LUE MYÖS: Miksi kannattaa syödä kurpitsaa

Hokkaido-kurpitsamehu

  • 150 g porkkanaa
  • 80 g Hokkaido-kurpitsaa eli japanilaista talvikurpitsaa kuorittuna
  • 130 g päärynää kuorittuna
  • 80 g appelsiinia kuorittuna

Valmistus 

Kuori ja puhdista kaikki ainekset ja laita ne mehupuristimeen tai -linkoon. Aloita kurpitsalla, sen jälkeen päärynä ja lopuksi appelsiini. Saat hetkessä värikästä mehua, joka pursuaa energiaa ja vitamiineja. 

Maukas ja ravintoarvoiltaan erinomainen Hokkaido-kurpitsa sopii loistavasti mehuihin. Kurpitsan maku on makea ja kermainen, joten se sopii hyvin kylmiin syyspäiviin, kun elimistö tarvitsee piristystä. 

Makea kurpitsa on muutenkin hyvä valinta, sillä sen sisältämä energiamäärä on melko pieni. Siinä on myös runsaasti kaliumia, joka edistää elimistön nestetasapainoa ja on siten tärkeä aine erityisesti liikkujalle.

Jos haluat kokeilla syksyn värikkäintä herkkua muuhunkin kuin mehuihin, lue jutustamme, mihin erilaisia kurpitsoita voi käyttää.

Naisellinen treenipaita, joka tuntuu silkinpehmeältä. 4 KUNTO PLUS -lehteä + Kari Traa Mette -treenipaita VAIN 24,90 €! Tilaa täältä >>

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mikä hedelmä on suosikkisi?

KUNTO PLUS suosittelee