Kurpitsasta saa väriä keittiöön, kun päivät alkavat syksyn myötä lyhentyä ja pimentyä. Värin lisäksi kurpitsa on täynnä hyviä ravintoaineita, ja lisäksi se sisältää vain vähän energiaa.
Kerromme, miten saat kurpitsasta irti parhaan hyödyn.
Asiantuntijoiden lisäksi myös tavalliset ruuanlaittajat ovat havahtuneet huomaamaan syksyisen herkun hyödyt. KUNTO PLUSsan tuoremehutuntija hyödyntää kurpitsaa herkullisissa mehuissa ja kertoo, kuinka valmistat raikkaan mehun, joka tuo poskille lämmintä hehkua ja antaa lisää virtaa kylmiin päiviin.
LUE MYÖS: Miksi kannattaa syödä kurpitsaa
Hokkaido-kurpitsamehu
- 150 g porkkanaa
- 80 g Hokkaido-kurpitsaa eli japanilaista talvikurpitsaa kuorittuna
- 130 g päärynää kuorittuna
- 80 g appelsiinia kuorittuna
Valmistus
Kuori ja puhdista kaikki ainekset ja laita ne mehupuristimeen tai -linkoon. Aloita kurpitsalla, sen jälkeen päärynä ja lopuksi appelsiini. Saat hetkessä värikästä mehua, joka pursuaa energiaa ja vitamiineja.
Maukas ja ravintoarvoiltaan erinomainen Hokkaido-kurpitsa sopii loistavasti mehuihin. Kurpitsan maku on makea ja kermainen, joten se sopii hyvin kylmiin syyspäiviin, kun elimistö tarvitsee piristystä.
Makea kurpitsa on muutenkin hyvä valinta, sillä sen sisältämä energiamäärä on melko pieni. Siinä on myös runsaasti kaliumia, joka edistää elimistön nestetasapainoa ja on siten tärkeä aine erityisesti liikkujalle.
Jos haluat kokeilla syksyn värikkäintä herkkua muuhunkin kuin mehuihin, lue jutustamme, mihin erilaisia kurpitsoita voi käyttää.