Tulehdusta hillitsevä kulhoruoka
Vitamiinipommi

Kulhosta löytyy runsaasti tulehdusta hillitseviä ainesosia, kuten lehtikaalia ja edamamepapuja.

© Andreas Mikkel Hansen

Tulehdusta hillitsevä sateenkaarikulho

Tätä ruokaa ei syyttä kutsuta sateenkaarikulhoksi. Se on täynnä värikkäitä ja terveellisiä ainesosia, jotka pursuavat vitamiineja ja tulehdusta hillitseviä aineita. Kokeile, niin vatsasi kiittää!

keskiviikko 27. marraskuuta 2019 teksti S. Weisdorf

Sateenkaari­kulho

2 annosta

75 g ohrahelmiä
2 kourallista lehtikaalia
100 g kirsikkatomaatteja
¼ pientä punasipulia
½ mangoa
1 avokado
75 g edamamepapuja

Inkiväärivinegretti
2 tl omenaviinietikkaa
2 rkl rapsi- tai oliiviöljyä
½ tl dijoninsinappia
¼ punaista chiliä ilman siemeniä
1 cm inkivääriä
½ tl hunajaa
merisuolaa
mustapippuria myllystä 

Valmistus

  • Keitä ohrahelmet. Hienonna lehtikaali. Sekoita ohrahelmiin, anna jäähtyä.
  • Halkaise tomaatit, suikaloi punasipulit, sekoita. Kuori ja paloittele mango. Halkaise avokado, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Sekoita vinegretti.
  • Asettele kulhoon raidoiksi, lisää vinegretti päälle. 

Ravintosisältö/annos:
Energiaa 487 kcal 
Proteiinia 12,3 g
Rasvaa 25,6 g 
Hiilihydraattia 60,7 g
Kuitua 16 g

Korventaako hiljainen tuli elimistöäsi?

Runsaan rasvakudoksen elimistössä aiheuttama matala-­asteinen tulehdus saattaa tehdä tuhojaan elimistössä vuosia, jopa vuosikymmeniä. Epäterveelliset elintavat lisäävät happiradikaalien määrää ja synnyttävät tulehdusreaktion. Haitallisen tulehduksen voi sammuttaa muuttamalla elintapojaan ja tottumuksiaan. Kokeile esimerkiksi ottaa tulehdusta hillitseviä ainesosia sisältävät ruoka-aineet säännölliseksi osaksi ruokavaliotasi.

Saavuta tavoitteesi vuonna 2020!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Mitä terveysneuvoa sinun on vaikeinta noudattaa?


KUNTO PLUS suosittelee