Pinaattisalaatti savulohen, raejuuston ja pinjansiementen kera

15 minuuttia
447 kcal

Sekoita yhteen pinaatti, savulohi, raejuusto ja pinjansiemenet, niin huomaat, miksi tämä salaatti on yksi KUNTO PLUSsan suosikeista! Oiva lounasruoka niin töihin kuin kotiinkin.

Pinaattisalaatti savulohen, raejuuston ja pinjansiementen kera

TÄMÄN SALAATIN PROTEIINI TULEE SAVULOHESTA – mutta yhtä hyvin voit käyttää esimerkiksi äyriäisiä.

© wichmann+bendtsen

Pinaattisalaatti savulohen, raejuuston ja pinjansiementen kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 4 tomaattia
  • 60 g babypinaattia
  • 100 g lämminsavulohta
  • 1½ dl raejuustoa
  • vesikrassia
  • merisuolahiutaleita
  • mustapippuria myllystä

Kastike:

  • 2 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl omenaviinietikkaa

Valmistus

  • Paahda pinjansiement kullanruskeiksi kuumalla, kuivalla pannulla. Leikkaa sillä välin tomaatit lohkoiksi.
  • Jaa pinaatinlehdet ja tomaatit kahteen kulhoon. Paloittele lohi pienemmiksi paloiksi ja laita salaatin päälle yhdessä raejuuston kanssa.
  • Lisää pinjansiemenet, vesikrassi, suola ja pippuri.
  • Sekoita öljy ja etikka yhteen ja pirskota salaatin päälle.

VINKKI! Babypinaatti on niin pehmeää, ettei varsia tarvitse erikseen poistaa.

VINKKI! Salaatin voi hyvin tarjota myös äyriäisten kanssa. Kokeile vaikkapa tiikerirapuja tai katkarapuja.