Munakas ja pinaattia, raejuustoa ja avokadosalaattia

30 minuuttia
446 kcal

Munakas on terveellinen ja täyttävä ateria, ja lisäksi se on helppo ja nopea valmistaa! Kokeile versiotamme pinaatin, raejuuston ja avokadon kera, niin saat herkkuaterian.

Munakas ja pinaattia, raejuustoa ja avokadosalaattia

SUPERSIMPPELI RESEPTI – munakas valmistuu yhdessä hujauksessa ja maistuu aina erilaiselta lisukkeista riippuen.

© wichmann+bendtsen

Munakas ja pinaattia, raejuustoa ja avokadosalaattia

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 4 kananmunaa
  • 1½ dl raejuustoa
  • 30 g pinaattia
  • 1 kourallista tuoreita yrttejä, esim. oreganoa tai basilikaa
  • ½ punasipuli
  • ½ punainen paprika
  • 1 tl dijoninsinappia
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 tl öljyä paistamiseen

Salaatti:

  • 1 avokado
  • ¼ suippokaalia
  • 100 g pitkiä vihreitä papuja
  • 2 kourallista pinaattia
  • hieman pikkelöityä punasipulia
  • vesikrassia
  • merisuolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistus

  • Vispaa kananmunat ja raejuusto yhteen.
  • Hienonna pinaatti ja yrtit ja viipaloi sipuli ja paprika.
  • Sekoita munamassaan sinappi, suola ja pippuri.
  • Laita puolet munamassasta paistinpannulle öljytilkan kera.
  • Kun munamassa on paistunut pannulla noin 15 minuuttia, käännä se puoliksi. Lisää tämän jälkeen loput munamassasta pannulle.
  • Viipaloi avokado, leikkaa kaali suupaloiksi ja kiehauta pavut nopeasti.
  • Asettele omeletit omille lautasilleen ja lisää kylkeen pinaattia, suippokaalia, papuja, avokadoa, punasipulia ja hieman vesikrassia. Mausta suolalla ja pippurilla.

VINKKI! Munakas on terveellinen ja täyttävä lounas. Voit korvata pinaatin vaikkapa herkkusienillä tai kantarelleilla, jos haluat ateriasta vieläkin täyttävämmän.

VINKKI! Pavut voi vaihtaa 1 desilitraan tuoreita tai pakasteherneitä.