Kylmä hernekeitto katkarapujen kera

20 minuuttia
425 kcal

Ihanan vihreä hernekeitto tuo häivähdyksen keväästä! Kermainen keitto tarjotaan kylmänä katkarapujen kera. Soppa on superhelppo tehdä ja maistuu taivaalliselta!

Kylmä hernekeitto katkarapujen kera

VUODENAJASTA RIIPPUMATTA TÄMÄ SOPPA TUO MIELEEN KEVÄÄN – ihanan kermainen keitto sisältää vain vähärasvaista ruokakermaa!

© wichmann+bendtsen

Kylmä hernekeitto katkarapujen kera

Pidä näyttö päällä

Ainekset

2 annosta

  • 2 dl vettä
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 500 g pakasteherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl vähärasvaista ruokakermaa
  • 2 tl ekstra neitsytoliiviöljyä
  • ½ tl merisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ kourallista manteleita
  • 350 g katkarapuja
  • herneenversoja tai vesikrassia

Valmistus

  • Liuota kasvisliemikuutio kiehuvaan veteen ja lisää herneet.
  • Sekoita joukkoon valkosipuli, kerma ja öljy.
  • Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
  • Paahda manteleita pari minuuttia kuivalla kuumalla pannulla. Rouhi veitsellä pienemmiksi.
  • Annostele keitto kulhoihin ja laita päälle katkarapuja, manteleita ja herneenversoja.